Μια άλλη γενιά, μιας άλλης Ελλάδας: «Πούλησα κι ένα χωράφι για να χαρίσω το ασθενοφόρο» λέει η 85χρονη Αθηνά με τη μεγάλη ψυχή

Η Αθηνά Παπαχρήστου. Στιγμιότυπο από το βίντεο της ΕΡΤ via Glomex




Το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει επί 12 χρόνια την ασθένεια του συζύγου της και δεν ήθελε να υποστoύν τις ίδιες ταλαιπωρίες με το δημόσιο σύστημα υγείας οι συμπολίτες της, ήταν η αφορμή.

Η βαθύτερη αιτία και εξήγηση όμως είναι το μεγαλείο της ψυχής αυτής της γυναίκας που αποφάσισε να δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ χαρίζοντας ουσιαστικά όλες τις οικονομίες της ζωής της στο κοινωνικό σύνολο και φθάνοντας να πουλήσει ακ;oμη και ένα μικρό χωράφι που είχε για να το πετύχει.

Η 85χρονη αγρότισσα Αθηνά Παπαχρήστου και η μοναδική της προσφορά έκανε την Πέμπτη τον γύρο του διαδικτύου.




Μοναδικοί όροι για αυτό το δώρο ζωής προς τους συμπολίτες της να χρησιμοποιηθεί μόνο στο Μεσολόγγι και να… κορνάρει κάθε φορά που περνά μπροστά από το σπίτι της.

Σήμερα μιλώντας στο ERTnews εξήγησε ότι αφορμή για την απόφασή της στάθηκε η ταλαιπωρία του συζύγου της που αν και πέρασε εγκεφαλικό δεν έβρισκε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Το ασθενοφόρο κόστισε γύρω στα 65.000 ευρώ και για να συμπληρώσει το ποσό η κα Αθηνά χρειάστηκε να πουλήσει και ένα μικρό λιοστάσι που είχε.

Μάλιστα, τόνισε στην ΕΡΤ ότι έδωσε αυτά τα χρήματα, τις οικονομίες μιας ζωής, με την ελπίδα να μην χρειαστεί κάτι στο μέλλον και να “φύγει” όρθια.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την κυρία Αθηνά Παπαχρήστου και την ευχαρίστησε για την τεράστια και συγκινητική της προσφορά στον τόπο της.

Όπως είπε η ίδια στην ΕΡΤ, της τηλεφώνησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: