Μεγάλες ζημιές σε πολλές παραλιακές περιοχές της Λέσβου προκάλεσε η κακοκαιρία Bettina

Φωτογραφία που ανήρτησε στο facebook η χρήστης Teresa Elwes




Μεγαλύτερες από ό,τι αρχικά είχαν υπολογιστεί, φαίνεται ότι είναι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Bettina σε ορισμένες περιοχές της Λέσβου

Οι θυελλώδεις άνεμοι οι οποίοι άγγιξαν και τα 10 μποφόρ προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στα παραλιακά μέτωπα του νησιού και κυρίως σε όσες περιοχές επηρεάζονται από τους νότιους ανέμους.

Στην περιοχή του Πλωμαρίου, ο έντονος κυματισμός προκάλεσε αρκετές ζημιές στην παραλιακή οδό της πόλης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι καταστράφηκε η εξέδρα του Δήμου, ένα αυτοκίνητο μετακινήθηκε από τα κύματα, δέντρα ξεριζώθηκαν, ο δρόμος γέμισε με φερτά υλικά από τη θάλασσα και τα κάγκελα που είναι τοποθετημένα στην ακτή καταστράφηκαν.

Στην Ερεσό

Στην περιοχή της Ερεσού σύμφωνα με τη σελίδα στο facebook ERESSOS Connected οι θυελλώδεις νοτιάδες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε όλα τα καταστήματα στην παραλία της Σκάλας Ερεσού. Δέντρα ξεριζώθηκαν, δρόμοι πλημμύρισαν και πολλές επιχειρήσεις έχουν γεμίσει χώματα, άμμο και φερτά υλικά από τη θάλασσα.

Στο Μόλυβο, στην Πέτρα και στην Άναξο

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στη βόρεια Λέσβο με τις παραλίες του Μολύβου, της Πέτρας και της Ανάξου να έχουν σοβαρές ζημιές. Μάλιστα σε ανάρτησή της στο facebook η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή αναφέρει ότι το ξενοδοχείο Αφροδίτη στο Μόλυβο απέκτησε παραλία με άμμο. «Τώρα όμως που ηρεμεί ο άνεμος, επιστρέφουν τα βότσαλα με ένα σωρό σκουπίδια …».

Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου την περιοχή θα επισκεφθεί ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Στα Βατερά

Στην περιοχή των Βατερών οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πολύ μεγάλες ζημιές μέσα στον οικισμό όπου χρειάστηκε η παρέμβαση του στρατού για να προσεγγίσουν την περιοχή τα μηχανήματα του Δήμου. Στην περιοχή βρέθηκε ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος και ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Αξής.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στη Σκάλα Συκαμινιάς

Με πληροφορίες από τον ιστότοπο Στο Νησί

Μαγική λήψη με κεραυνούς και αστραπές πάνω από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» [photo]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: