Μαγική λήψη με κεραυνούς και αστραπές πάνω από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: [Φωτογραφία του Alex Filippopoulos]

Photo by Philippe Donn via Pexels




Μία εντυπωσιακή εικόνα δημοσίευσε ο ιστότοπος Forecast Weather Greece στο facebook. 

To στιγμιότυπο κατεγράφη τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν οι καταιγίδες που έπληξαν την Αττική συνοδεύτηκαν και από κεραυνούς.

Ενας από αυτούς κατεγράφη από τον φακό του φωτογράφου [Eyes To the Sky – Alex Filippopoulos photography] κοντά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ιδού:

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα, [δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση της ΕΜΥ] ενώ ανεκτέλεστα παραμένουν πολλά δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, λόγω ισχυρών ανέμων, που σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν κατά τόπους τα 9 και πρόσκαιρα στα πελάγη τα 10 μποφόρ.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια προς τον Αργοσαρωνικό. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας. Σε ισχύ είναι εξάλλου απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις πορθμειακές γραμμές Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Κεραμωτή-Θάσος,Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα ή αύριο καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Η ΕΜΥ αναβάθμισε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Καταιγίδες, άνεμοι έως 10 μποφόρ και χιονοπτώσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: