Με «οδηγό» τον Κρίσνα και τα ιερά κείμενα του Ινδουισμού… η επιστολή Τσακαλώτου για την αποχώρησή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

FILE PHOTO: Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Για την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να ενημερώσει, με επιστολή του τον πρόεδρο της Βουλής, ο πρώην υπουργός  και επικεφαλής της τάσης “Ομπρέλα”, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η επιστολή ουσιαστικά δεν εστάλη, καθώς μετά την επιστολή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτευσης, Σωκράτη Φάμελλου, δεν θεωρείται αναγκαίο.

Δημοσιοποιήθηκε ωστόσο για καταφανείς λόγους.

Ωστόσο, η αναφορά του κ.Τσακαλώτου στο “καθήκον” όπως αυτό ορίζεται από την “Μπαγκαβάτ Γκίτα”, ένα από τα σημαντικότερα ιερά κείμενα του Ινδουισμού., προκαλεί ένα ενδιαφέρον….

Όντως, ψάχνοντας κανείς την παραπομπή Τσακαλώτου στην Μπαγκαβάτ Γκίτα, μαθαίνει ότι:

Η Μπαγκαβατ Γκίτα, γραμμένη περί τον 5ο αιώνα π.Χ. στη σανσκριτική γλώσσα,  περιέχει τον διάλογο του επικού πρίγκιπα και ήρωα Αρτζούνα (= Κατακτητής) με τον φίλο και αμαξηλάτη του Κρίσνα που τυγχάνει να είναι η προσωποποίηση του Θεού, λίγο πριν αρχίσει η μοιραία μάχη του Κουρουξέτρα (Kurukshetra) όπου οι Πάνταβα πρόκειται ν΄ αντιμετωπίσουν σε μια ύστατη αποφασιστική σύγκρουση τους Καουράβα….

Ο Κρίσνα αν και θεός ενεργεί ως βοηθός του Αρτζούνα και οδηγεί το άρμα του. Ο Αρτζούνα, ηγέτης των Πάνταβα, διαβλέποντας τον κίνδυνο που διέτρεχαν να θανατωθούν κατά τη μάχη οι φίλοι, συγγενείς και δάσκαλοί του διστάζει να πολεμήσει και σκέφτεται να καταθέσει τα όπλα για να μην τους βλάψει. Ο Κρίσνα του εξηγεί ότι πρέπει να είναι πιστός στο καθήκον του ως ευγενής-πολεμιστής (κσατρίγια) και τον συμβουλεύει να πολεμήσει κατά των Καουράβα χωρίς να παρασύρεται από συναισθηματισμούς.

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε… ποίος ο λόγος της ποιητικής παραπομπής του κ.Τσακαλώτου

Η επιστολή που θα κατέθετε 

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όπως διαβάζουμε στο Bhagavad-Gita είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση,

Ευκλείδης Τσακαλώτος».

Η αποχώρηση της «Ομπρέλας» δεν έφερε την ηρεμία: «Σήμερα είναι μία νέα ημέρα» λέει ο Κασσελάκης, όμως οι παραιτήσεις συνεχίζονται, εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Τσακαλώτος και Πέρκα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: