Μάχες εκ του συστάδην στη Γάζα: Νεκροί 150 τρομοκράτες της Χαμάς λένε οι Ισραηλινοί και προειδοποιούν: Θα σκοτώνουμε όσους πυροβολούν μέσα από νοσοκομεία [videos]

Καπνός υψώνεται πάνω από το βόρειο κομμάτι της Λωρίδας της Γάζας, όπς φαίνεται από το Σντερότ του Ισραήλ. EPA/NEIL HALL




Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν απόψε ότι τα στρατεύματα στην Γάζα κατέλαβαν βασικά φυλάκια της Χαμάς, σκοτώνοντας περίπου 150 τρομοκράτες στη διάρκεια των επιδρομών.

Παράλληλα, καθώς τεράστιος αριθμός αμάχων Παλαιστινίων εκμεταλλεύτηκε τη διάνοιξη διαδρόμου ασφαλούς διαφυγής προς νότο, οι ισραηλινές δυνάμεις εισήλθαν στην καρδιά του δικτύου της Χαμάς μέσα στη Γάζα, με άρματα μάχης να περικυκλώνουν πάνω από τέσσερα νοσοκομεία εντός και κάτω από τα οποία – υποστηρίζει το Ισραήλ – δρουν οι αρχηγικοί πυρήνες των τρομοκρατών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμων, δήλωσε ότι τα ισραηλινά στρατεύματα «θα σκοτώσουν» τους ενόπλους της Χαμάς «που πυροβολούν μέσα από τα νοσοκομεία» της Γάζας.

  • «Εάν βλέπουμε τους τρομοκράτες της Χαμάς να πυροβολούν μέσα από νοσοκομεία, θα κάνουμε αυτό που πρέπει (…) θα τους σκοτώσουμε» είπε ο Ρίτσαρντ Χεχτ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο εκπρόσωπος παραδέχτηκε πάντως ότι αυτές οι επιχειρήσεις είναι «ευαίσθητου χαρακτήρα».

  • «Θα ήταν ευκολότερο αν η Χαμάς εγκατέλειπε τα νοσοκομεία και μας το έδειχνε ξεκάθαρα» πρόσθεσε, κατηγορώντας την παλαιστινιακή οργάνωση ότι «επιχειρεί μέσα στα νοσοκομεία».

Ο Χεχτ υποστήριξε ότι ο ισραηλινός στρατός «λαμβάνει όλες τις δυνατές προφυλάξεις για να διασφαλίσει ότι δεν θα επιτεθεί σε ανθρώπους στους οποίους χορηγείται ορός ή νοσηλεύονται με κατάγματα», πρόσθεσε.

Eπιδρομές των Ισραηλινών: 150 νεκροί ένοπλοι της Χαμάς

Ο στρατός λέει ότι τις τελευταίες ημέρες, η 401η Ταξιαρχία ηγήθηκε επίθεσης στο λεγόμενο φυλάκιο Μπαντέρ- το κύριο φυλάκιο του τάγματος προσφύγων Αλ Σατί της Χαμάς – που βρίσκεται δίπλα σε σπίτια πολιτών κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό.

  • Κατά τη διάρκεια της επιδρομής τα στρατεύματα κατέστρεψαν στρατιωτικά αρχηγεία και θέσεις εκτόξευσης πυραύλων.

Επίσης οι IDF αναφέρει ότι η 401η Ταξιαρχία κατέλαβε άλλη μια θέση της Χαμάς στην περιοχή και κατέστρεψε ένα εργοστάσιο κατασκευής όπλων, θέσεις εκτόξευσης πυραύλων και σήραγγες.

Σε άλλη επιδρομή, ο IDF η ταξιαρχία πολέμησε με ένοπλους της Χαμάς στο Blue Beach Resort στην ακτή της πόλης της Γάζας. Όπως ανακοίνωσε ο στρατός, περίπου 30 τρομοκράτες ήταν κρυμμένοι στο ξενοδοχείο, εκτοξεύοντας αντιαρματικούς πυραύλους κατά των ισραηλινών δυνάμεων.

«Μετά τη σύλληψή τους, αποκαλύφθηκε ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούσαν τα δωμάτια του ξενοδοχείου ως καταφύγιο και για τον σχεδιασμό επιθέσεων πάνω και κάτω από το έδαφος», λέει ο IDF.

Συνολικά, περίπου 150 στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν από δυνάμεις κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή Αλ Σατί.

Ο στρατός δεν παρέχει αμέσως νέες πληροφορίες για πιθανές απώλειες μεταξύ των ισραηλινών στρατευμάτων.

Με πληροφορίες από ΑFP/Reuters/The Times of Israel

 

Σφοδρές μάχες Iσραηλινών και Χαμάς γύρω από νοσοκομεία της Γάζας: Πολλούς νεκρούς αναφέρουν παλαιστινιακές πηγές * Τεράστια φυγή προς νότο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: