Λίγα παιχνίδια για τα παιδιά της ομηρίας… Από στιγμή σε στιγμή η επανένωση με τις οικογένειές τους [photo, video]

Στιγμιότυπο από βίντεο του IDF στo Twitter




Λούτρινα αρκουδάκια, παγουρίνια και παιχνίδια περιμένουν τους μικρούς ομήρους που απελευθερώθηκαν σήμερα από τους τρομοκράτες της Χαμάς. Οι Ισραηλινοί όμηροι βρίσκονται ήδη στην επικράτεια της πατρίδας τους κατευθύντια σε νοσοκομεία όπου και θα γίνει η επανένωση με τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του CNN, Κλαρίσα Γουάρντ, τις τελευταίες ώρες βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις προετοιμασίες σε νοσοκομείο παίδων στο Ισραήλ, όπου αναμένεται να καταφτάσουν οι απελευθερωμένοι όμηροι.

Όπως ανέφερε στην ανταπόκρισή της, μητέρες και παιδιά που αποφυλακίζονται δεν θα χωριστούν μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο – καταφύγιο. Το προσωπικό εκεί λέει ότι ο κύριος στόχος είναι να μην φαίνεται ή να αισθάνεται το νοσοκομείο στείρο, εκφοβιστικό ή τρομακτικό.

«Αναμένεται προφανώς ότι αυτά τα παιδιά θα είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένα. Έχουν υποστεί ένα τεράστιο τραύμα», ανέφερε η ανταποκρίτρια που βρίσκεται έξω από το νοσοκομείο.

 

Κάθε ομάδα ομήρων που καταλήγει στο νοσοκομείο θα έχει τον δικό της κοινωνικό λειτουργό.

To κομβόι του Ερυθρού Σταυρού που εισήλθε στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου περιείχε τουλάχιστον τέσσερα οχήματα — το καθένα με έως και έξι άτομα να κάθονται στο πίσω μέρος, σύμφωνα με το CNN.

Με πληροφορίες από CNN

Στα χέρια των Ισραηλινών μετά από ενάμιση μήνα αιχμαλωσίας οι 25 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς: Μεταφέρθηκαν από τις φυλακές και 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι * Live εικόνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: