Εισαγγελική έρευνα για βίντεο με αστυνομικούς που χτυπούν βίαια ακινητοποιημένο διαδηλωτή στην Πλατεία Βικτωρίας [video]

FILE PHOTO: Αστυνομικοί παραταγμένοι δίπλα από τις υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Τη διενέργεια ποινικής έρευνας με αφορμή την δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο καταγράφονται αστυνομικοί στην Πλατεία Βικτωρίας να χτυπούν σφοδρά διαδηλωτή πεσμένο στο έδαφος μετά από ακινητοποίησή του, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος.

  • Ο επικεφαλής της Εισαγγελίας έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί το περιστατικό που καταγράφηκε χθες το βράδυ έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ Βικτώρια.

Η κ. Τριανταφύλλου θα αναμένει το πόρισμα της κατεπείγουσας ΕΔΕ που διενεργείται με εντολή του αρμόδιου υπουργού, ωστόσο άμεσα θα ξεκινήσει τις δικές της ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η εισαγγελική λειτουργός θα αναζητήσει το επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό και κάθε άλλο στοιχείο για όσα συνέβησαν ώστε να εντοπιστεί η ομάδα όπου ανήκαν οι αστυνομικοί και ακολούθως να ταυτοποιηθούν οι συγκεκριμένοι που καταγράφονται στο βίντεο να χτυπούν βίαια το διαδηλωτή.

Με βάση τα στοιχεία που θα συλλέξει η Εισαγγελέας θα αξιολογηθεί η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης σε ό,τι αφορά απόδοση ποινικών ευθυνών.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Από αύριο το μεσημέρι σε όλη τη χώρα ριπές ανέμων, ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: