Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Από αύριο το μεσημέρι σε όλη τη χώρα ριπές ανέμων, ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις [videos]

FILE PHOTO: Αυτοκίνητο κινείται σε πλημμυρισμένο δρόμο από την καταιγίδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




H Eθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε λίγο πριν τη μια το μεσημέρι Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού το οποίο προβλέπει ισχυρά φαινόμενα σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι ήδη η κακοκαιρία Π, ξεκίνησε από το πρωί με έντονα καιρικά φαινόμενα, με καταιγίδες και ριπές ανέμων, στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της αχαϊκής πρωτεύουσας. Χαλάζι έπεσε στο Ρίο, ενώ το υπόγειο του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας πλημμύρισε.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ προβλέπει πάντως επιδείνωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας από αργά το απόγευμα αύριο Παρασκευή έως και το μεσημέρι της Κυριακής (05-11-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια με επέκταση των φαινομένων προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.




Aναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (03-11-23)

α. Από αργά το απόγευμα στην περιοχή της Κέρκυρας-Παξών.

β. Από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Στερεά.

Το Σάββατο (04-11-23)

α. Από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.

β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.

γ. τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (05-11-23)

α. Τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (04-11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Από την Πάτρα ξεκίνησε η κακοκαιρία τύπου «Π» με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν, η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: