Υπόγειο “κτύπημα” από τον πρόεδρο της Αλβανίας: Μίλησε για την “υπέρτατη θυσία, γραμμένη με το αίμα χιλιάδων Αλβανών από τον Αυλώνα μέχρι και την …Τσαμουριά!!!

epa10854211 Skopian President Stevo Pendarovski (R) welcomes Albanian President Bajram Begaj (L) pose prior the start of the Brdo-Brijuni Process leaders’ meeting in Skopje, Republic of North Macedonia. EPA, GEORGI LICOVSKI




Στο πλαίσιο της ομιλίας που εκφώνησε στο «Παλάτι των Ταξιαρχιών» με αφορμή την αλβανική εθνική επέτειο των 111 χρόνων από την Ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας, ο απαράδεκτος Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, Bajram Begaj, ανέφερε σε απόσπασμα της ομιλίας του και τα ακόλουθα:

«Σήμερα είναι η μέρα που θυμόμαστε με ταπεινότητα και ευγνωμοσύνη την υπέρτατη θυσία, γραμμένη με το αίμα των Αλβανών πατριωτών, εκατοντάδων και χιλιάδων Αλβανών από τον Αυλώνα και την Πρίστινα, από το Ulqin και το Τέτοβο, από τη Σκόδρα και την Τσαμουριά, οι οποίοι άναψαν τη φλόγα, έδιωξαν το σκοτάδι της αιχμαλωσίας και κήρυξαν την ανεξαρτησία».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Τέλεγκραφ δημοσιεύει άρθρο του Milaim Nela με τίτλο: «Η παράσταση Μπελέρη δεν είναι έτσι όπως φαίνεται».

Ο συντάκτης του ισχυρίζεται ότι ο Πρωθυπουργός Έντι Rama κατατρέχει τον Φρέντη Μπελέρη, μόνο για να αναδείξει τη Χιμάρα ως μειονοτική ζώνη.

Προσθέτει ότι «το παιχνίδι αυτό συμφέρει πιο πολύ την ελληνική κυβέρνησή και τους ακραίους της Χρυσής Αυγής» και υποστηρίζει ότι «για το θέαμα αυτό ο Rama είναι σε πλήρη συνεννόηση με τους Έλληνες, διότι δεν εξηγούνται διαφορετικά οι επισκέψεις Ελλήνων πολιτικών στη Χιμάρα”.

Προσθέτει τα εξής:

“Για τον Rama δεν έχει σημασία εάν ο Μπελέρης είναι ένοχος ή αθώος, αρκεί η υπόθεση να στηρίζει την προσωπική του εξουσία. Δεν συζητείται ότι καθετί ήταν στημένο, αλλά το ΚΕΑΔ έχει πάρει ψήφους στο Νότο με υποσχέσεις για συντάξεις και με ψηφοφόρους με λεωφορεία. Η υπόθεση των περιουσιών είναι μια βλακεία, ο Δήμαρχος Χιμάρας δεν μπορεί να εμποδίσει την κεντρική κυβέρνηση να υφαρπάξει οικόπεδα».

Τέλος, ο αρθρογράφος επικρίνει την αντιπολίτευση, ειδικά το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ), «που έπεσε στην παγίδα και αποδέχθηκε ως υποψήφιο ένα άτομο σαν τον Μπελέρη, κάτι που θα έχει εκλογικό κόστος».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Οι εφημερίδες Γκαζέτα Σκιπτάρε και Τέλεγκραφ αναπαράγουν την ανάρτηση στο Facebook του αντιπροέδρου του Κόμματος της Ελευθερίας, Petrit Vasili, με αφορμή την 111η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας, θέτοντας το ερώτημα: «Έχουμε σήμερα ανεξαρτησία, όταν η στεριά και η θάλασσα πωλούνται από την κυβέρνηση;».

Ο Vasili υποστηρίζει ότι «κανένας Αλβανός δεν χρειάζεται υποκριτικές και θεατρικές τελετές την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, αλλά θέλει να δει την αποφασιστικότητα του κράτους για την προστασία των συμφερόντων της χώρας και τη διατήρηση κάθε εκατοστού αλβανικής γης”.

“Ο Πρωθυπουργός παραβιάζει το Σύνταγμα και κάθε νόμο αυτής της χώρας, κάνει εξωχώριες συμφωνίες για τους μετανάστες, σφετερίζεται παράνομα μια εξουσία που δεν έχει και παραβιάζει τους συνταγματικούς θεσμούς της χώρας που έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση της απόφασης.

Επίσης, αντί να χειρίζεται το θέμα των θαλασσίων ζωνών υποχρεωτικά σύμφωνα με την Απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ζητεί την παραπομπή του θέματος στο Διεθνές Δικαστήριο, όπου η Αλβανία είναι ουσιαστικά σε μειονεκτική θέση, δηλαδή ηττημένη για πολλούς λόγους.

Μαζί με τον πολύτιμο και αναπόσπαστο θαλάσσιο χώρο της Αλβανίας, θα χαθούν και πολύ μεγάλες και ζωτικής σημασίας οικονομικές πηγές για τη χώρα».

Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου (videos): Ο μεγαλύτερος υποκριτής του αιώνα… Τον Σεπτέμβριο έσφιγγε το χέρι του Νετανιάχου, σήμερα είναι “χασάπης” για τον Ερντογάν!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: