Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου (videos): Ο μεγαλύτερος υποκριτής του αιώνα… Τον Σεπτέμβριο έσφιγγε το χέρι του Νετανιάχου, σήμερα είναι “χασάπης” για τον Ερντογάν!

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή ειδήσεων Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Ο ισλαμιστής Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε την χειρότερη επίθεση στην ιστορία των τουρκο-ισραλινών σχέσεων, εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Ισραήλ.

Και ομιλούμε για τον άνθρωπο που τον Σεπτέμβριο, στη Νέα Υόρκη, συνάντησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, του έσφιξε το χέρι και μίλησε για τον …”πόθο” του να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με το Εβραϊκό Κράτος. Είναι ένας τεράστιος ψεύτης και ο μεγαλύτερος υποκριτής του αιώνα!

Σήμερα ισχυρίστηκε ότι:

«Ο Νετανιάχου, ο οποίος διέπραξε μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες του αιώνα στη Γάζα, έχει ήδη καταγράψει το όνομά του στην Ιστορία ως ο “χασάπης της Γάζας”».

Πρόσθεσε ο ισλαμιστής ηγέτης, που κατέχει έδαφος σε τέσσερις χώρες και σκοτώνει καθημερινά τους Κούρδους, ότι «αυτό το στίγμα θα συνοδεύει όχι μόνο τον Νετανιάχου, αλλά όλους όσοι τον υποστήριξαν άνευ όρων. Αυτό το στίγμα της ντροπής δεν θα φύγει ποτέ». Είναι σαν να ομιλεί για τον εαυτό του…

Ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ πρέπει να παραπεμφθεί για εγκλήματα πολέμου. Επέμενε ότι:

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα, ούτε την έλλειψη αντίδρασης των δυτικών χωρών, εκτός από μία ή δύο. Θα δοκιμάσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να καταστήσουμε την ισραηλινή κυβέρνηση υπόλογη ενώπιον του Διεθνούς Δικαίου καθώς και της συνείδησης της ανθρωπότητας».

Ο Ερντογάν είπε …”καλά λόγια” βέβαια για την Ελλάδα. Τρόπος του λέγειν, δηλαδή, καλά λόγια. Παίζει παιγνίδι διότι ελπίζει οτι η δήθεν βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα θα τον βοηθήσει για να επιτύχει την αγορά των αμερικανικών μαχητικών F-16.

Την ίδια στιγμή, να μην ξεχνάμε, ότι η κατάσταση στην Κύπρο χειροτερεύει. Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο νησί πολλαπλασιάζονται (ΕΔΩ). Οι προσπάθειες για αναγνώριση του ψευδοκράτους δεν θα σταματήσουν. Και βεβαίως η επιμονή στα δύο κράτη παραμένει ως απειλή.

Στην Αθήνα σίγουρα γνωρίζουν ότι η Κύπρος δεν μπορεί να παραμεριστεί για χάρη της Τουρκίας…

  • Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γιάννη Μανδαλίδη (Κωνσταντινούπολη):

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι οι κάτοικοι της Γάζας υπέστησαν από τις 7 Οκτωβρίου «την πιο ύπουλη επίθεση στην ιστορία της ανθρωπότητας». Όπως είπε, «έκαψαν και κατέστρεψαν τη Γάζα επί 50 ημέρες μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, διέπραξαν όλων των ειδών τις φρικαλεότητες που αποτελούν μαύρη κηλίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας».

«Περίπου 16.000 κάτοικοι της Γάζας, εκ των οποίων πάνω από το 70% ήταν γυναίκες και παιδιά, μαρτύρησαν ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιθέσεων. Πάνω από 35.000 Παλαιστίνιοι αδελφοί και αδελφές μας τραυματίστηκαν. Τα δύο τρίτα των κτιρίων στη Γάζα καταστράφηκαν ή είναι άχρηστα», ανέφερε.

Αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες επαφές που είχε για το θέμα της Γάζας με τον πρόεδρο της Αλγερίας, τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και του Λιβάνου, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Απαρίθμησε επίσης τα φορτία ανθρωπιστική βοήθειας που έστειλε η Τουρκία στους κατοίκους της Γάζας.

Ο Τούρκος πρόεδρος έστρεψε τα βέλη του και κατά των ηγετών της Δύσης, τους οποίους κατηγόρησε για ανεύθυνη ρητορική. Όπως ανέφερε, «δαιμονοποιούν τους Παλαιστίνιους με το πρόσχημα της Χαμάς και το πληρώνουν αυτό οι μετανάστες που ζουν σε αυτές τις χώρες».

«Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που έχουν επιδείξει από την αρχή της κρίσης στη Γάζα δείχνουν ότι άλλα σενάρια και όχι νομικά κενά παίζουν ρόλο στην ατιμωρησία των εγκλημάτων μίσους κατά των μουσουλμάνων. Η ανεκτική στάση που επέδειξαν απέναντι στα βδελυρά άτομα που έκαψαν το Ιερό Κοράνι με το πρόσχημα της ελευθερίας της γνώμης σίγουρα δεν είναι καλόπιστη. Προφανώς γίνεται προσπάθεια να εφευρεθεί σήμερα ένα μουσουλμανικό πρόβλημα, όπως έγινε με τους Εβραίους και τους Ρομά στο παρελθόν. Ως χώρα με 7 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρώπη, παρακολουθούμε στενά όλες αυτές τις εξελίξεις. Δεν θα επιτρέψουμε να ανοίξει η μύτη ούτε ενός από τους πολίτες μας», δήλωσε ο κ. Ερντογάν.

  • Αναφορικά με τις εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής, ο Μιχάλης Ιγνατίου μετέδωσε:

Η Ουάσιγκτον επιθυμεί να δώσει νέα, θετική τροπή, στα πράγματα στη Μέση Ανατολή. Και επιχειρεί να θέσει μπροστά και πάνω από τον πόλεμο, την κατάπαυση πυρός, την εκεχειρία, με τη σοβαρή δικαιολογία, ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι όμηροι, ή όσοι τουλάχιστον ζούν.

Βεβαίως, γνωρίζει πως με την εκεχειρία, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται όμηροι αυτής της διαδικασίας, καθώς νομιμοποιούν την αρπαγή αμάχων και στρατιωτών, που γίνονται αντικείμενα διαπραγμάτευσης. Ομιλούμε για ανθρώπους.

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δεν έκρυψαν τα λόγια τους.

Και χθες και σήμερα έκαναν δηλώσεις υπέρ της εκεχειρίας, χωρίς να παραλειπουν να ρίχνουν βολές και εναντίον της Χαμάς, που ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο και ανέτρεπε τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του Ισραήλ με τους Άραβες και ειδικά τους Παλαιστίνιους.

Το θέμα είναι αν θα δεχθεί το αμερικανικό αίτημα ο Νετανιάχου και πως θα το δεχθεί. Στη συνομιλία τους την Κυριακή, φέρεται να υπογράμμισε -ως προειδοποίηση- ότι τη στιγμή που η Χαμάς θα αρνηθεί να παραδώσει τους ομήρους θα ξεκινήσει η άνευ προηγουμένου χερσαία επιχείρηση.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι δεν έκλεισαν οι λογαριασμοί του με τη Χαμάς. Θα κλείσουν, όπως λέει, όταν την νικήσει.

Ο κ. Μπλίνκεν, λοιπόν πάει στο Ισραήλ με μοναδικό στόχο -θα έλεγα- την παράταση της εκεχειρίας. Θα επισκεφθεί και τη Ραμάλα για να συζητήσει το αύριο, την επόμενη μέρα αυτού του πολέμου. Η Ουάσιγκτον προτείνει να υπαχθεί η Λωρίδα της Γάζας κάτω από την Παλαιστινιακή ΑΡχή.

Ο Αμερικανός υπουργός έκανε δηλώσεις στις Βρυξέλλες. «Επιθυμούμε, είπε, να δούμε αυτή την παύση να παρατείνεται. Θύμισε ότι η εκεχειρία επέτρεψε την απελευθέρωση ομήρων που άρπαξε Χαμάς και την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο κ. Μπλίνκεν πιστεύει ότι οι επιθυμίες της Ουάσιγκτον είναι οι ίδιες με αυτές του Νετανιάχου: Είναι ξεκάθαρα, σημείωσε, κάτι που εμείς θέλουμε. Πιστεύω πως είναι επίσης κάτι που θέλει το Ισραήλ.

  • Ένα άλλο μείζον ερώτημα, κατά τον Μιχάλη Ιγνατίου, είναι ο αριθμός των Αμερικανών ομήρων:

Πιο ξεκάθαρος ήταν ο Τζον Κίρμπι. Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ξεκίνησε τις προσπάθειες ώστε η ανακωχή να διαρκέσει περισσότερο των 6 ημερών.

Παραδέχθηκε μεν ότι δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, αλλά αυτό απαιτεί η Ουάσιγκτον. Παύση των επιχειρήσεων έναντι απελευθέρωσης των ομήρων και ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Ξέρετε πως τασσόμαστε υπέρ της εκεχειρίας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να δούμε ελεύθερους όλους τους ομήρους».

«Ένας τρόπος να γίνει αυτό είναι αυτές οι παύσεις, χρειάζεται να κάνεις παύσεις για να βγάλεις τους ομήρους (…) αυτά πάνε μαζί».

Εκφράζεται δικαιολογημένη ανησυχία για τους πολίτες των ΗΠΑ. Όμως φαίνεται ότι ο αριθμός των 29 αμερικανών ομήρων ή των 25 και λοιπά, δεν ισχύει. Στους ομήρους είναι άλλες δύο γυναίκες, ενώ 7 Αμερικανοί πολίτες αγνοούνται.

  • Σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία:

Μέχρι στιγμής, 4χρονο κοριτσάκι, που σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση έχασε τους γονείς του, σκοτώθηκαν μπροστά στα μάτια του, αφέθηκε ελεύθερο, ενώ πριν από τη συμφωνία είχαν αφεθεί ελεύθερες από τη Χαμάς δυο γυναίκες με αμερικανική υπηκοότητα.

Ο κ. Κέρμπι εξέφρασε εξάλλου την ελπίδα πως θα αφεθούν ελεύθεροι κι άλλοι όμηροι που είναι πολίτες των ΗΠΑ.

«Δεν έχουμε καμιά ένδειξη πως η Χαμάς προσπαθεί να παίξει κάποιο παιγνίδι με τους Αμερικανούς», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

«Νομίζω πως είναι σημαντικό να θυμόμαστε ένα-δυο πράγματα. Πρώτο, ο αριθμός των Αμερικανών είναι μικρός. Κι ο αριθμός των Αμερικανών που θα μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι», δηλαδή «των γυναικών και των παιδιών», είναι «ακόμα μικρότερος», εξήγησε ο κ. Κέρμπι.

Μέχρι χθες αφέθηκαν ελεύθεροι 81 όμηροι της Χαμάς, ανάμεσά τους 61 ισραηλινοί υπήκοοι, και σε αντάλλαγμα αποφυλακίστηκαν 180 Παλαιστίνιοι οι οποίοι κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Γιατί η ελίτ των Αθηνών έπεσε από τα… σύννεφα με την άθλια συμπεριφορά των Βρετανών: Γιατί ξεχνούν ότι είναι οι στυγνοί δολοφόνοι του Γρηγόρη Αυξεντίου και των άλλων ηρώων της ΕΟΚΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: