Η βαριά κριτική του Μιχάλη Ιγνατίου, στην Πρωινή Ζώνη, για τις εκδηλώσεις αγιογραφίας του Σημίτη: Οι «έξυπνες βόμβες» των ΗΠΑ και η απειλή του Νετανιάχου για τη νέα κατοχή της Γάζας (video)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 με τον Γιάννη Σαραντάκο και τους παρουσιαστές Γιώργο Κακούση και Αννα Λιβαθηνού. Φωτογραφία από το Action24




Οι εσωτερικές εξελίξεις στην Ελλάδα, η εκδήλωση “αγιογραφίας” του “Πρωθυπουργού των Ιμίων”, Κώστα Σημίτη, από την οποία απουσίαζε κάθε ίχνος κριτικής, απασχόλησαν, μεταξύ των άλλων, την κουβέντα του Μιχάλη Ιγνατίου με τον Γιάννη Σαραντάκο και τους παρουσιαστές της Πρωινής Ζώνης (στο κανάλι Action24), Άννα Λιβαθηνού και Γιώργο Κακούση.

Έγινε αναφορά στην αποκάλυψη της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, η οποία έγραψε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε το αμερικανικό Κογκρέσο για το σχέδιο της να παραδώσει στο Ισραήλ «έξυπνες βόμβες».

Η Rafael USA, θυγατρική της ισραηλινής εταιρείας Rafael Advanced Defence Systems στις ΗΠΑ, θα παραδώσει τις βόμβες στη μητρική εταιρία αμυντικών συστημάτων προς χρήση από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF).

Πρόκειται για τις βόμβες τύπου SPICE (Smart, Precise Impact, Cost-Effective), που χρησιμοποιούνται για αεροπορικά πλήγματα χειρουργικής ακρίβειας.

Αναφέρθηκαν επίσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News. Δήλωσε ότι η χώρα του θα αναλάβει τη «συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Λωρίδα της Γάζας επ’ αόριστον αφού τερματιστεί ο πόλεμος που κήρυξε στην παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς. Ομιλεί, με άλλα λόγια, για κατοχή της πολύπαθης περιοχής.

Για ακόμη μια φορά, ο κ. Νετανιάχου απέρριψε την ιδέα να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας εάν προηγουμένως δεν έχουν αφεθεί ελεύθεροι οι όμηροι που κρατά η Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου, όταν εξαπέλυσε την επίθεση η οποία πυροδότησε αυτόν τον πόλεμο.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου ξεκαθάρισε και το θέμα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπογράμμισε ότι η κυπριακή ένταξη στην Ε.Ε. ηταν σχέδιο του τότε υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, του μακαρίτη Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, που το υλοποίησε σε συνεργασία με τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών, επίσης μακαρίτη Γιάννο Κρανιδιώτη.

Ο κ. Σημίτης είναι ο πρωθυπουργός, στην διάρκεια της θητείας του οποίου, “άνθισε” η διαφθορά στην Ελλάδα. Άλλωστε, το …”φαινόμενο” του Άκη Τσοχατζόπουλου ήταν δημιούργημα της διακυβέρνησης του Σημίτη, ο οποίος -μαζί με τον Θεόδωρο Πάγκαλο- παρέδωσαν τον Κούρδο ηγέτη Οτσαλάν στους Τούρκους.

Και δεν ξεχνάμε ότι ήταν ο πρωθυπουργός που δέχθηκε τις “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο, όπως και ο Έλληνας ηγέτης που αποδέχθηκε την απαράδεκτη συμφωνία της Μαδρίτης (ΕΔΩ).

Ακολουθεί το βίντεο της πρωινής ενημέρωσης:

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στα δελτία ειδήσεων του Action24 και του Omega (videos): Κατώτερος των περιστάσεων ο Άντονι Μπλίνκεν στην Τουρκία, έφυγε με άδεια χέρια…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: