Η «Βaby Jane» σε δημοπρασία: O oίκος Christie’s πουλά το κρανίο ενός Τρικεράτωπα ηλικίας 68 εκατομμύριων ετών με τιμή έως 500.000 ευρώ [βίντεο]

Horridus, the world’s most complete Triceratops fossil is on display during a media to preview of ‘Triceratops: Fate of the Dinosaurs’ at Melbourne Museum, in Melbourne, Australia. EPA/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Το κρανίο ενός Τρικεράτωπα – εκ των πλέον αναγνωρίσιμων δεινοσαύρων – που χρονολογείται πριν από 68 εκατομμύρια χρόνια, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie’s στο Παρίσι την ερχόμενη Τρίτη.

Το κρανίο του φυτοφάγου Τρικεράτωπα ανακαλύφθηκε το 1998 στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ και ονομάστηκε «Baby Jane» από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του.

Εκτιμάται πως η τιμή πώλησης θα κυμανθεί μεταξύ 300.000 και 500.000 ευρώ. Το υψηλότερο αντίτιμο για κρανίο Τρικεράτωπα ήταν 572.000 ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Λονδίνο το 2021.

Τον τίτλο του ακριβότερου απολιθώματος δεινοσαύρου κατέχει ο ολοκληρωμένος σκελετός ενός Τυραννόσαυρου Ρεξ που το 2021 πουλήθηκε έναντι 29 εκατομμυρίων στη Νέα Υόρκη.

«Όλα τα παιδιά – αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά, όπως εμείς – αναγνωρίζουν ένα τέτοιο κρανίο», τόνισε ο Ιπολίτ ντε λα Φερονιέρ, επικεφαλής της δημοπρασίας. «Υπάρχουν βέβαια ολοκληρωμένοι σκελετοί, αλλά για τους συλλέκτες, ίσως είναι βολικότερο να έχουν ένα κρανίο στο σαλόνι τους», συμπλήρωσε.

Με μήκος που έφθανε τα 9 μέτρα, ο Τρικεράτωψ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους δεινοσαύρους της οικογένειας των Κερατοψίδων.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

H πιο ισχυρή έκλαμψη ακτινών Γάμμα χτύπησε τη Γη στις 9 Οκτωβρίου 2022: Ηταν το αποτέλεσμα έκρηξης αστέρα που βρισκόταν δύο δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά μας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: