Οι εκδηλώσεις για τον πενθήμερο εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ

FILE PHOΤΟ: Ταυτόχρονη διπλή απογείωση αεροσκαφών Rafale F3R κατά την τελική επιχειρησιακή αξιολόγηση της 332 μοίρας. Πηγή: Πολεμική Αεροπορια




Με τις πτήσεις μαθητών της Β Λυκείου σχολείων της επικράτειας με εκπαιδευτικό αεροσκάφος Tecnam P2002-JF και τις αεροπορικές επιδείξεις σε Μαρίνα του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο, 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος/αεροπορική βάση Καλαμάτας και 110 Πτέρυγα Μάχης/αεροπορική βάση Λάρισας ξεκινούν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου οι πενθήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Η αεροπορική επίδειξη στο Φλοίσβο θα πλαισιωθεί από μουσική εκδήλωση από την μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης σύμφωνα με το πρόγραμμα, μαθητές της Β΄ τάξης Λυκείων των περιοχών Παλαμά και Φαρκαδώνας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας, θα παρακολουθήσουν σειρά εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του εορτασμού. Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του ΚΕΔΑ στο Ζούμπερι Αττικής.

Τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αττικής (μαθητών Α΄ και Β΄ Λυκείου) στη σχολή Ικάρων.

Οι αεροπορικές βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι επισκέψιμες για το κοινό, όπου θα υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης των εξομοιωτών πτήσεων τις εξής ημέρες και ώρες:

– Από το Σάββατο 4 έως και την Τρίτη 7 Νοεμβρίου από 09:00 έως 17:00 και

– Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 από 14:00 έως 17:00.

Το Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Δεκελείας θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 :

– Από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου από 09:00 έως 17:00,

– Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου από 11:00 έως 17:00 και

– Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, από 15:00 έως 17:00.

Το πρόγραμμα των αεροπορικών επιδείξεων έχει ως εξής

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

– Στις 12:00 στο Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου θα ξεκινήσει αεροπορική επίδειξη με τη συμμετοχή όλων των τύπων των αεροσκαφών της ΠΑ καθώς και των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», T-6A «Δαίδαλος» και του επετειακού αεροσκάφους Spitfire. Επιπρόσθετα θα συμμετάσχουν και πολιτικά αεροσκάφη των εταιριών «Sky Express» και «Aegean Airlines» και

– Στις 12:30 μ.μ. στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος/Αεροπορική Βάση Καλαμάτας αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος»,

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

– Στις 11:30 το πρωί στην 110 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Λάρισας θα ξεκινήσει αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος» και στις 12:00 αεροπορική επίδειξη της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».

* Οι επιδείξεις, κατά περίπτωση, ενδέχεται να αλλάξουν ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθούν λόγω καιρικών συνθηκών.

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν διελεύσεις σχηματισμών αεροσκαφών πάνω από μεγάλες πόλεις, ακριτικές πόλεις και νησιά.

Ο επίσημος εορτασμός περιλαμβάνει :

– Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι,

– Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συμμετοχή γνωστών ερμηνευτών και της μπάντας της ΠΑ

– Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου θα τελεσθεί πανηγυρική δοξολογία στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο Τατόι και θα πραγματοποιηθούν διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το χώρο της τελετής.

Κατά τη διάρκεια των πενθήμερων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν:

– Μετασταθμεύσεις αεροσκαφών για εμπλουτισμό των στατικών εκθέσεων των μονάδων,

– Στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις στις μονάδες,

– Εκδηλώσεις αεραθλητικών σωματείων και αερομοντελισμού σε αεροπορικές βάσεις,

– Εκπαιδευτικές επισκέψεις από δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια σε μονάδες της ΠΑ και

– Παρουσίαση αεροπορικών εκθεμάτων και εξομοιωτών πτήσης μαχητικού αεροσκάφους F-16 που έχουν κατασκευαστεί από την ΠΑ στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής, καθώς και προσομοίωση πτήσης αεροσκαφών Rafale, F-4E, M2000-5 και F-16 μέσω εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens».

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ο Μαρκ Ρούτε φαβορί για νέος ΓΓ του ΝΑΤΟ αλλά με δύο εμπόδια: Το φύλο του και η εθνικότητά του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: