Η Χαμάς εκφράζει ικανοποίηση για τη συμφωνία με το Ισραήλ να κηρυχθεί «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας: Με βάση “το όραμα της αντίστασης”!

epa10988138 Hadas Kalderon (C), the mother of Israeli hostage Sahar and her husband Ofer Kalderon, cries during a protest calling on the government to sign an agreement with Hamas for a release of hostages outside the Kirya military base in Tel Aviv , Israel , 21 November 2023. EPA, ABIR SULTAN




Η Χαμάς εξέφρασε ικανοποίηση σήμερα για τη συμφωνία να κηρυχθεί «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας, που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Προβλέπει την ανταλλαγή τουλάχιστον 50 ισραηλινών και αλλοδαπών ομήρων που κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακα με παλαιστίνιους φυλακισμένους, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

«Οι διατάξεις αυτής της συμφωνίας καταρτίστηκαν με βάση το όραμα της αντίστασης και την αποφασιστικότητά της να υπηρετήσει τον λαό μας και να ενισχύσει την επιμονή του έναντι της επίθεσης», ανέφερε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

«Επιβεβαιώνουμε πως θα παραμείνουμε με το δάκτυλο στη σκανδάλη και ότι τα τάγματα των θριαμβευτών μας θα παραμείνουν σε επιφυλακή», προειδοποίησε.

Δυνάμει της συμφωνίας, αναμένεται να εισέλθουν εκατοντάδες φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, ιατρικό υλικό και καύσιμα σε όλα τα τμήματα της Λωρίδας της Γάζας, πάντα κατά την ανακοίνωση της Χαμάς.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα συμφωνία η οποία προβλέπει την απελευθέρωση 50 ομήρων της Χαμάς σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές και την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

«Η κυβέρνηση ενέκρινε σε αδρές γραμμές (…) συμφωνία με βάση την οποία τουλάχιστον 50 πρόσωπα που απήχθησαν –γυναίκες και παιδιά– θα απελευθερωθούν σε τέσσερις ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα υπάρξει παύση των μαχών», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ντόχα, Qatar
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters-dpa
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Το Ισραήλ δέχθηκε τη συμφωνία για απελευθέρωση μερικών ομήρων έναντι προσωρινής κατάπαυσης του πυρός: Θα αφεθούν ελεύθεροι και 150 Παλαιστίνιοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: