Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Action24 (video): Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν ευχαρίστησε τον… Ερντογάν, μόνο τον σεΐχη του Κατάρ και τον αλ Σίσι (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων, Βασίλη Τσεκούρα. Φωτογραφία Hellas Journal via Action24




Απόλυτα ικανοποιημένος είναι από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

Εργάστηκε και ο ίδιος άοκνα για την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, που προβλέπει την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων, τους οποίους κρατεί παράνομα η Χαμάς.

Έτσι ξεκίνησε, ο Μιχάλης Ιγνατίου, διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ της ιστοσελίδας μας Hellas Journal, την ανταπόκριση του στα δελτία ειδήσεων του καναλιού Action24 και του Omega Channel της Κύπρου.

Ανέφερε σχετικά:

Για τον κ. Μπάιντεν ήταν προτεραιότητα η απελευθέρωση των ομήρων και παραμένει και σήμερα. Επιμένει να στοχεύει στην απελευθέρωση όλων και θα συνεχίσει να προσπαθεί μέχρι να επανενωθούν όλοι με τις οικογένειες τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πνέει τα μένεα με τη Χαμάς, την οποία χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση, η οποία δεν αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των Παλαιστινίων.

Ο κ. Μπάιντεν συνομιλούσε όλο το προηγούμενο διάστημα με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τους ηγέτες του Κατάρ και της Αιγύπτου, χωρίς να ανακοινώνονται πάντα αυτές οι συνομιλίες. Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν ήταν σε συνεχή επαφή με τους ομολόγους τους όλων των χωρών που είχαν εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις.

Από τις πληροφορίες που εκπορεύονται από εδώ δεν προκύπτει κανένας ρόλος της Τουρκίας, όπως θέλουν να δείξουν οι Τούρκοι. Για το Ισραήλ η Τουρκία είναι μία εχθρική χώρα, που υποστηρίζει τη Χαμάς. Τελεία και παύλα.

Ο κ. Μπάιντεν εξέδωσε ανακοίνωση τις πρωινές ώρες, αφού έλαβε διαβεβαίωση από το Κατάρ και την Αίγυπτο, ότι η Χαμάς θα σεβαστεί τη συμφωνία.

Χαιρετίζω, είπε, τη συμφωνία που εξασφαλίζει την απελευθέρωση των ομήρων που συνέλαβε η τρομοκρατική ομάδα Χαμάς κατά τη διάρκεια της βίαιης επίθεσης εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η Τζιλ κι εγώ -πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος- κρατήσαμε κοντά στην καρδιά μας όλους αυτούς που κρατήθηκαν όμηροι και τους αγαπημένους τους τις προηγούμενες πολλές εβδομάδες και είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που μερικές από αυτές τις γενναίες ψυχές, που έχουν υπομείνει εβδομάδες αιχμαλωσίας και μια ανείπωτη δοκιμασία, θα επανενωθούν με τις οικογένειες μόλις εφαρμοστεί πλήρως αυτή η συμφωνία.

  • Ο κ. Μπάιντεν ευχαρίστησε προσωπικά τον Σείχη του Κατάρ (Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani) και τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι (Abdel-Fattah El-Sisi) για την κρίσιμη ηγεσία και τη συνεργασία τους στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας.
  • [Αν είχε βοηθήσει ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως διατείνεται, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα είχε αναφέρει το όνομα του, τονίζεται χαρακτηριστικά].

Και εκτιμώ, είπε, τη δέσμευση που ανέλαβαν ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου και η κυβέρνησή του για την υποστήριξη μιας εκτεταμένης παύσης για να διασφαλιστεί ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί πλήρως και να διασφαλιστεί η παροχή πρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας για την ανακούφιση του πόνου των αθώων παλαιστινιακών οικογενειών στη Γάζα.

Ανυπομονώ, συνέχισε, να μιλήσω με καθέναν από αυτούς τους ηγέτες και να παραμείνω σε στενή επαφή μαζί τους καθώς εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η συμφωνία θα υλοποιηθεί στο σύνολό της. Είναι σημαντικό όλες οι πτυχές αυτής της συμφωνίας να εφαρμοστούν πλήρως.

Ο Αμερικανός ηγέτης αναφέρθηκε και στη διαπραγμάτευση:

Ως Πρόεδρος, είπε, δεν έχω μεγαλύτερη προτεραιότητα από το να διασφαλίζω την ασφάλεια των Αμερικανών που κρατούνται όμηροι σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό -από τις πρώτες στιγμές της βίαιης επίθεσης της Χαμάς- η ομάδα εθνικής ασφάλειας και εγώ συνεργαστήκαμε στενά με περιφερειακούς εταίρους για να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των συμπολιτών μας.

Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας τα είδαμε στα τέλη Οκτωβρίου, όταν δύο Αμερικανοί επανενώθηκαν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η σημερινή συμφωνία θα πρέπει να φέρει στο σπίτι επιπλέον Αμερικανούς ομήρους και δεν θα σταματήσω μέχρι να απελευθερωθούν όλοι.

Η σημερινή συμφωνία αποτελεί απόδειξη της ακούραστης διπλωματίας και της αποφασιστικότητας πολλών αφοσιωμένων ατόμων σε όλη την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να φέρουν τους Αμερικανούς στα σπίτια τους.

[Σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία:

Η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς θα ξεκινήσει αύριο, Πέμπτη, στις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε σήμερα στο Al Jazzera ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς.

“Θα υπάρξει μια παύση των εχθροπραξιών σε όλες τις περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. Δεν θα πετούν πολεμικά αεροσκάφη ούτε θα υπάρχει αεροπορική κυκλοφορία στον εναέριο χώρο της Γάζας από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα”, είπε.]

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο ειδικός απεσταλμένος της χώρας για ανθρωπιστικές υποθέσεις στη Μέση Ανατολή, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ δήλωσε οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εναντίον του εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας σε μια άλλη χώρα.

Αυτή είναι η θέση της Ουάσιγκτον.

Ο Σάτερφιλντ είπε πως στους κατοίκους της Γάζας που εκτοπίστηκαν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας από τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού “πρέπει να επιτραπεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους στον βορρά το ταχύτερο δυνατό”.

Δήλωσε ότι οι ΗΠΑ “θέλουν να δουν το Ισραήλ να επιτύχει στην εκστρατεία του” και προειδοποίησε τη φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου να σταματήσει τα πυραυλικά πυρά στο Ισραήλ αν θέλει να αποτρέψει μια κλιμάκωση.

  • Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία Reuters και AFP από την Ουάσιγκτον:

Η συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς που προβλέπει ανταλλαγή ομήρων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας με παλαιστίνιους φυλακισμένους συμπεριλαμβάνει τρεις υπηκόους των ΗΠΑ, ανάμεσά τους κορίτσι τριών ετών, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι γονείς του παιδιού αυτού –διευκρίνισε πως το μικρό του όνομα είναι Αμπιγκέιλ–, το οποίο θα κλείσει τα 4 του χρόνια την Παρασκευή, ήταν ανάμεσα στους 1.200 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην έφοδο μαχητών της Χαμάς εναντίον τομέων της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου, την πιο πολύνεκρη επίθεση από ιδρύσεως του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Στους ακατάπαυστους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας έκτοτε έχουν σκοτωθεί πάνω από 14.100 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 5.840 παιδιά και πάνω από 3.900 γυναίκες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Με βάση τη συμφωνία, η οποία κλείστηκε με μεσολάβηση των ΗΠΑ και του Κατάρ, είναι πιθανό να αφεθούν ελεύθεροι «περισσότεροι από 50» όμηροι της Χαμάς, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον ίδιο αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Αναμένει τις πρώτες απελευθερώσεις αύριο Πέμπτη το πρωί. Η συμφωνία προβλέπει επίσης διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακο, θύμισε.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Ελπιδοφόρος διαλύει την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής για να διασωθεί: Απαιτεί από οργανώσεις να στείλουν στο Φανάρι «επιστολές συμπαράστασης» για να παραμείνει Αρχιεπίσκοπος!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: