Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στην Πρωινή Ζώνη: Τουρκικό άτσαλο παιγνίδι με τον Μπλίνκεν, και ένας Μπάιντεν στον κόσμο του, που τίναξε τα πάντα στον αέρα; (video)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 με τον Γιάννη Σαραντάκο και τους παρουσιαστές της εκπομπής Πρωινή Ζώνη, Γιώργο Κακούση και Αννα Λιβαθηνού. Φωτογραφία από το Action24




Η διάψευση -μέσω επίσημης και δημόσιας ανακοίνωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ- του ισχυρισμού Τούρκου αξιωματούχου, ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών θα βρίσκεται την Κυριακή στην Τουρκία, αποδεικνύει ότι οι τουρκοαμερικανικές σχέσεις παραμένουν στον πάγο

Αυτό ήταν ένα από τα θέματα που περιλάμβανε η πρωινή κουβέντα του ανταποκριτή και αρθρογράφου της Hellas Journal, Μιχάλη Ιγνατίου με τον Γιάννη Σαραντάκο.

Ένα δεύτερο ζήτημα ήταν η αναφορά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην ανάγκη “παύσης” των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Είναι μία νέα θέση των Αμερικανών, που διαφέρει από αυτή που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, της πλήρης υποστήριξης του δικαιώματος του Ισραήλ στην άμυνα.

Και οι δύο μίλησαν στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη του καναλιού Action24 με την Άννα Λιβαθηνού και τον Γιώργο Κακούση, για θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Παρά την επίσημη αμερικανική ανακοίνωση, ο κ. Μπλίνκεν θα μπορούσε να επισκεφθεί την Τουρκία εάν ο Ταγίπ Ερντογάν του πρόσφερε στο πιάτο την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται ότι αυτό δεν θα συμβεί, καθώς ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης δήλωσε πως οι βουλευτές δεν βιάζονται να ασχοληθούν με το θέμα.

Η συζήτηση κάλυψε και τις νέες δηλώσεις του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έθεσε στο τραπέζι το μείζον θέμα της παύσης των εχθροπραξιών, ώστε να δοθεί χρόνος στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων.

Παρακάτω, δες τε το βίντεο της συνομιλίας του Μιχάλη Ιγνατίου με τους παρουσιαστές και τον Γιάννη Σαραντάκο:

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: