Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στην Πρωινή Ζώνη: Η Αμερική ζητά τελικές λύσεις – Οι διφορούμενες δηλώσεις Μπλίνκεν, οι φόβοι ευρύτερης ανάφλεξης [video]

Ο Μιχάλης Ιγνατίου στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 με τον Γιάννη Σαραντάκο και τους παρουσιαστές της εκπομπής Πρωινή Ζώνη, Γιώργο Κακούση και Αννα Λιβαθηνού. Φωτογραφία από Action24




Για τη δεύτερη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή και τα σενάρια γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή μίλησε μεταξύ άλλων ο ανταποκριτής και αρθρογράφος της Hellas Journal, Μιχάλης Ιγνατίου, με τον Γιάννη Σαραντάκο, στην «Πρωινή Ζώνη» του Οpen.

Η περιοδεία Μπλίνκεν θα διαρκέσει 8 μέρες -ίσως και περισσότερες. Από τη Μέση Ανατολή θα βρεθεί στην Ασία και εάν απαιτηθεί, θα επιστρέψει στην περιοχή, και στο Ισραήλ, και στην Αίγυπτο και σε άλλες αραβικές χώρες.

Σχετικά με τον «αποκλεισμό» της Τουρκίας το σχόλιο ήταν ότι αν στη διάρκεια της περιοδείας Μπλίνκεν η Αγκυρα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ίσως υπάρξει στάση Μπλίνκεν στην Τουρκία.

Βασικός σκοπός του πρώτου κομματιού της περιοδείας είναι να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και η ανάγκη για “ανθρωπιστικές παύσεις” όπως έχουν χαρακτηριστεί, για να φύγουν όσοι επιθυμούν από την περιοχή.

Ο κ. Μπλίνκεν μεταφέρει αυτό το μήνυμα: Παύσεις, όχι εκεχειρία. Και πριν ανέβει τα σκαλοπάτια του αεροπλάνου, δηλωσε ξανά ότι είναι υποχρέωση του Ισραήλ να αμυνθεί και κατηγόρησε τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ασπίδα.

Οι δήλώσεις Μπλίνκεν είχαν αντιφάσεις καθώς ενώ μιλά για ανθρωπιστικές παύσεις έδωσε πράσινο φώς στο Ισραήλ λέγοντας ότι πρέπει να λάβει μέτρα για να μην ξανασυμβεί ποτέ, δηλαδή να μην υπάρχει η Χαμάς. Με λίγα λόγια, όπως ειπώθηκε στην «Πρωινή Ζώνη», η Αμερική ζητά τελικές λύσεις.

Ένα μήνα μετά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα αναμένεται να απευθύνει δημόσια ομιλία σήμερα Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023, στις τρεις το μεσημέρι, με τους αναλυτές να εκφράζουν την ανησυχία ότι θα μπορούσε να πυροδοτήσει περιφερειακές εντάσεις στην περίπτωση που προαναγγείλει κλιμάκωση των επιθέσεων κατά του Ισραήλ.

Σχετικά με το αν επιχειρηθεί από τους φανατικούς να μεταφερθεί ο πόλεμος σε Ευρώπη και Αμερική και αναπτυχθεί τρομοϋστερία, ο Μιχάλης Ιγνατίου είπε ότι υπάρχουν και δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο για επιφυλακή σχετικά με ενδεχόμενο χτύπημα μέσα στις ΗΠΑ.

 

Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στα δελτία ειδήσεων Action24 και Omega: Επειδή μερικοί κατάλαβαν λάθος… Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς! (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: