Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου για τον εγκληματία πολέμου, Χένρι Κίσιγκερ (videos): Προκάλεσε την τραγωδία της Κύπρου για το καπρίτσιο του αντικομμουνισμού του…

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων, Βασίλη Τσεκούρα. Φωτογραφία Hellas Journal via Action24




Τον Χένρι Κίσιγκερ τον γνώρισα καλά, και από την …κακή και από την ανάποδη, μέσα από τα απόρρητα κείμενα του, τα οποία είναι αποκαλυπτικά και θα έλεγα ότι ξεγυμνώνουν τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος, βεβαίως, ανέδειξε τη δύναμη της Αμερικής σε όλο τον κόσμο.

Έτσι ξεκίνησε, ο Μιχάλης Ιγνατίου, διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ της ιστοσελίδας μας Hellas Journal, την ανταπόκριση του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού Action24.

Ανέφερε σχετικά:

Τον συνάντησα μόνο μία φορά, εννοώ πρόσωπο με πρόσωπο, διότι τον έχω δει πολλές φορές σε ομιλίες του και στο τρένο όταν πηγαινοερχόμουν από την Ουάσιγκτον στη Νέα Υόρκη. Κάθε Κυριακή ήταν στο ίδιο τρένο, που ξεκινούσε στις 4 το απόγευμα, για την αμερικανική πρωτεύουσα. Μαζί με τη σύζυγό του Νάνσι και τον πιστό φρουρό του, τον γνωστό πανύψηλο, φαλακρό αστυνομικό.

[Η συνάντηση ήταν ολιγόλεπτη και διευθετήθηκε μέσω του γραφείου του υπό καθεστώς απόλυτου off the record. ‘Εγινε στο National Press Building παρουσία του μακαρίτη πολύ καλού και αγαπητού συναδέλφου, Λάμπρου Παπαντωνίου και του φωτογράφου, Δημήτρη Πανάγου.]

Χωρίς να αναφερθώ στο περιεχόμενο της συνομιλίας, μπορώ να πω ότι ο Κίσιγκερ δικαιολογούσε την απέραντη τραγωδία της Κύπρου, μέσα από το δόγμα του για την αντιμετώπιση του κομμουνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είχε χάσει τότε την Μάλτα από τον Μιντόφ, που ήταν φιλοκανταφικός, και πίστεψε ότι θα έχανε και την Κύπρο.

Ήταν πολύ λάθος η προσέγγιση του, διότι ο Μακάριος δεν ήταν κομμουνιστής και δεν είχε καμία πρόθεση να μετατρέψει την Κύπρο σε δορυφόρο της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Πάντως, όταν διαβάσει κανείς τα εκατοντάδες δημοσιεύματα για το θάνατο του, δεν θα βρει αναφορά στο προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών και στην τουρκική εισβολή. Σε μένα δεν προκαλεί εντύπωση.

Δεν δέχθηκε ποτέ ότι ευθύνεται για την κυπριακή τραγωδία. Έχει μιλήσει κατά καιρούς με Έλληνες φίλους του -είχε Έλληνες φίλους. Και αρνήθηκε κάθε ανάμειξη. Όμως, όταν μελετήσει κανείς τα έγγραφα του, σίγουρα εξάγει άλλα συμπεράσματα.

Συμμετείχα στη μεγαλύτερη και πιο μαζική έρευνα των αρχείων του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Μία έρευνα που ξεκίνησε το 1989 και τελείωσε την 1η Αυγούστου του 2001. Δώδεκα χρόνια.

Είμαι κάτοχος μέχρι και σήμερα χιλιάδων σελίδων των απόρρητων εγγράφων του Χένρι Κίσιγκερ, μέσα από τα οποία αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος του εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας. Και όχι μόνο. Διότι έχουμε διαβάσει και τα έγγραφα για τη Χιλή, για το ανατολικό Τιμόρ, για τη σημερινή Μπαγκλαντές και άλλες χώρες. Ευθύνεται για τις δολοφονίες χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Στα έγγραφα αυτά φαίνεται ο Κίσιγκερ όπως ήταν:

Αρρωστημένα αυταρχικός, ο εις και μόνος, ρωτούσε και ζητούσε τις γνώμες των συνεργατών του αλλά δεν τις λάμβανε ποτέ υπόψη, τους υποτιμούσε και τους εξευτέλιζε. Ήταν ακραία προκλητικός. Στα έγγραφα βρίσκει κανείς τη γνώμη του για ξένους ηγέτες. Τους θεωρούσε ασήμαντους και αναλώσιμους. Χρησιμοποιούσε τον εκβιασμό για να επιβληθεί. Και απειλούσε ασύστολα τους πάντες.

Ο Χένρι Κίσιγκερ δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατάξει και μαζικές δολοφονίες. Αυτός ήταν…

  • Αναφορικά με τον ρόλο του Χένρι Κίσιγκερ για την επαναφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο Μιχάλης Ιγνατίου σημείωσε:

Όταν του είπε ο Τζόζεφ Σίσκο, ο πιο στενός του συνεργάτης (τότε υφυπουργός Εξωτερικών), ότι ο αόρατος δικτάτορας, Δημήτριος Ιωαννίδης ήταν εκτός εαυτού στη διάρκεια της συνάντηση τους στην Αθήνα, και ότι πετούσε ότι έβρισκε μπροστά του, ξεκίνησε να σκέφτεται την επιστροφή της Δημοκρατίας, για να αποφύγει τον πόλεμο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ο αόρατος δικτάτορας θεώρησε ότι προδόθηκε από τους Αμερικανούς. Γιατί; Συμφώνησε να ανατρέψει τον Μακάριο, χωρις αμφιβολία αυτό. Και να γίνει μία διευθέτηση στην Κύπρο. Όπως αναφέρει στο ηχητικό ντοκουμέντο που αποκάλυψε ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Ιωαννίδης γνώριζε ότι οι Τούρκοι θα έφταναν μέχρι τη Λευκωσία και θα σταματούσαν.

Όταν έβλεπε την καταστροφή να έρχεται, ο Ιωαννίδης αντέδρασε βίαια, όπως διαβάσαμε στα έγγραφα.

Ο Κίσιγκερ, λοιπόν, ήταν αυτός που σκέφθηκε την επιστροφή της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Αρχικά επέλεξε τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, αλλά με την παρέμβαση του Ευάγγελου Αβέρωφ, αποφασίστηκε η λύση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Βεβαίως δεν ισχύει αυτό που ισχυρίζονται οι χουντικοί ότι έγινε το πραξικόπημα και η εισβολή για να επιστρέψει η Δημοκρατία και ο Καραμανλής στην Ελλάδα. Είναι ένα ψέμα, και δεν επιβεβαιώνεται από τα έγγραφα.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

“Ο Χένρι Κίσινγκερ, ο εγκληματίας πολέμου, ο αγαπημένος της κυρίαρχης τάξης της Αμερικής, τελικά πέθανε”: Ο εμβληματικός τίτλος του περίφημου περιοδικού Rolling Stone για τον Κίσιγκερ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: