Γιατί να συνομιλουμε με έναν “Χαμα(ς)τζή “Σουλτάνο”; Αφού ο Μπλίνκεν αποκρούστηκε άγαρμπα από τον Χακάν, έδωσε οδηγίες στην Αθήνα για να γίνει η επίσκεψη του Ερντογάν

Islamist President Recep Tayyip Erdoğan is in Algeria for an official visit. Photo via Turkish Presidency




Της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗ

Στην σύγχρονη ιστορία του ο Ελληνισμός βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει την λαίλαπα του καταραμένου Ανατολικού Ζητήματος  χάνοντας εδάφη από την Τουρκία, από το 1922  έως και το 1974.

Και στις δύο πρόσφατες μαύρες σελίδες του Ελληνισμού μας πρόδωσαν οι σύμμαχοι. Από το 1922 μέχρι το 1974 και από το 1974 μέχρι σήμερα οι πολιτικές ελίτ της Ελλάδος και οι κυβερνώσες ηγεσίες της εφάρμοσαν την πολιτική της προσαρμογής και του κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία.

Συνεπώς αυτή η στάση της υποτέλειας απέναντι στο εχθρό αλλά και στις μεγάλες δυνάμεις τους “συμμάχους” μας, σπρώχνουν την Ελληνική πλευρά αυτή την κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία να διεξάγει  συνομιλίες  με τον Χαμα(ς)τζή σουλτάνο προκειμένου να επιλυθούν κάποια προβλήματα δήθεν χαμηλής πολιτικής.

Μέσα στα θέματα της χαμηλής αυτής πολιτικής είναι να μην αναγνωρίζονται τα Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη σαν εχθρικά. Αν αυτό δεν είναι απεμπολήσει της εθνικής μας κυριαρχίας τι άλλο μπορεί να είναι;

  • Ότι τα πολεμικά αεροσκάφη, γιατί όχι και τα πολεμικά πλοία των Τούρκων θα χαρακτηρίζονται ως φιλικά ή συμμαχικά λόγω ΝΑΤΟ, αποτελεί μια παγκόσμια γελοία πρωτοτυπία για ένα κράτος μέλος του ΟΗΕ και της Ε. Ε. και παραβιάζει την ισότιμη κυριαρχία του Καταστατικού Χάρτη.

Θα ισχύει δηλαδή σύμφωνα με τα ανωτέρω καταστρατήγηση των Γενικών Αρχών (jus cogens) του Κ. Χ. για το Αιγαίο μας ότι επιχειρείται με την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) για την Κύπρο μας.

Η έλλειψη υψηλής στρατηγικής της πολιτικής ηγεσίας, μας οδηγεί εκ νέου σε επικίνδυνα μονοπάτια. Αυτή την φοβερή ιστορική στιγμή που το Μεσανατολικό Ζήτημα παίρνει διαφορετική πορεία  τέτοια  που ίσως επιφέρει αλλαγές κοσμογονικές στην ευρύτερη περιοχή μας και συνεπώς στην παγκόσμια σφαίρα, οι Χατζιαβάτες των Αθηνών υπερθεματιζουν στην συνέχεια του διαλόγου με τον Χαμα(ς) τζή, σουλτανο σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

Επιμένουν στα ναυαγισμένα Μ.Ο.Ε. οι επαναπροσεγγιστες της πολιτικής ελιτ και μας οδηγουν ξεδιάντροπα σε νέες ολέθριες υποχωρήσεις, απεμπολώντας κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είθε η θεία πρόνοια να προστατέψει τον Ελληνισμό για να μην υποστούμε και άλλο ακρωτηριασμό του Ελληνισμού στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

Ενώ εκ προοιμίου, με το Κυπριακό στο ράφι, το ναυάγιο των Μ.Ο.Ε. είναι δεδομένο, καλούν αυτόν τον Χαμα(ς)τζή σουλτανο στις 7 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα για συνομιλίες. Θα μου πει κάποιος γιατί ολη αυτή η αρνητική θεώρηση των πραγμάτων, αφού η πολιτική ηγεσία της Κύπρου ήρθε και συμμετειχε με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος προκειμένου να συναποφασίσουν για ένα επίπεδο υψηλου συντονισμού.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ή οι προσεγγιστείς της Ελληνικής πλευράς σε αγαστή συνεργασία με τον “φίλιο” και “συμμαχο” Αμερικανικό παράγοντα μας εξωθουν σε συνομιλίες για απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων σε Αιγαίο και Κύπρο; Μας προδίδουν πάλι οι “σύμμαχοι” για να αποφύγουν την απομάκρυνση του Χαμα(ς)τζή σουλτάνου από το δυτικό μαντρί;

Έχουν δε τοποθετηθεί στην διαπραγματευτική ομάδα δύο πρόσωπα που προφανώς έχουν την συναίνεση, των αμερικανικών γερακιών. Αφού ο Μπλινκεν αποκρούστηκε άγαρμπα από τον Χακάν, έδωσε οδηγίες στους Χατζιαβάτες των Αθηνών να οριστικοποιήσουν την επίσκεψη Ερντογάν στις 7 Δεκέμβρη.

Αυτο το πέπλο της μυστικότητας από τον Μπλινκεν που δεν αποκάλυπτε την επίσκεψη του στην Τουρκία, αλλά και η εκκρεμότητα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη δείχνουν ότι ο Αμερικανικός παράγοντας ενορχήστρωσε την συνάντηση με τον μεγάλο ασθενή.

Θεωρούμε εκ του ουκ άνευ άρση του casus belli. Τουτέστιν συνομιλίες με το πιστόλι στον κρόταφο εκ μέρους των Τούρκων κατακτητών της Κύπρου μας, δεν γίνονται αποδέκτες.

Ας γίνει επιτέλους ένα κίνημα του απανταχού Ελληνισμού πατριωτικό, που θα μας απαλλάξει από τις υποτελείς και  ανίκανες πολιτικές ηγεσίες μας. Να πάρει στα χέρια του τις τύχες των δύο Ελληνικών Κρατών Ελλάδας και Κύπρου, ασκώντας Υψηλή Στρατηγική με Θουκυδίδια πορεία για τον Ελληνισμό.

Υστερόγραφο  για τον Καιρίδη: Οφείλουν οι φορείς των Ποντίων και τα Ποντιακά σωματεία του απανταχού Ελληνισμού να ασκήσουν νομικά τα δικαιώματα τους εναντίον του Καιρίδη του αρνητή της Ποντιακής γενοκτονίας, ώστε να μην εκπροσωπεί την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις. Η άρνηση αυτή του Καιρίδη ταυτίζεται με την Τουρκική ότι δεν υπήρξε γενοκτονία στον ιστορικό Πόντο, ως εκ τούτου η στάση του χαρακτηρίζεται εξ αυτού του λόγου ανιστόρητη.

* Αθανασία Φωτιάδου
Νομικός. μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Σ. Ε. Υ. Α. Ε. Κ.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μπροστά στον καθρέφτη: Οι “καλοί” και οι “κακοί” έποικοι… Οι Τούρκοι κουβαλητοί και η κλεψιά της κατεχόμενης Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: