Επεισόδια με επιθέσεις Ρομά κατά αστυνομικών, ένταση σε Μεσογείων, Λεωφόρο ΝΑΤΟ, Μενίδι και Θεσσαλονίκη

Η σορός του 17χρονου μαθητή μεταφέρεται στην τελυταία της κατοικία μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας, στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Αλίαρτο, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΟΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ




Επεισόδια σημειώνονται για ακόμα μια νύχτα με ομάδες Ρομά να διαμαρτύρονται για τον θάνατο 17χρονου μετά από πυροβολισμό αστυνομικού το περασμένο Σάββατο στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία κλειστή είναι η κάθοδος της λεωφόρου Μεσογείων , με την κυκλοφορία να εκτρέπεται στο ύψος του Νομισματοκοπείου, καθώς Ρομά έχουν βάλει φωτιές σε κάδους και πετούν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Παράλληλα επεισόδια σημειώνονται και στη λεωφόρο ΝΑΤΟ όπου ομάδες Ρομά έχουν ανάψει διάσπαρτες φωτιές στο οδόστρωμα , ενώ επιθέσεις με πέτρες εναντίον αστυνομικών σημειώνονται και στην συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου στο Μενίδι.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχουν προσαχθεί τέσσερα άτομα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Χαλκηδόνας πραγματοποίησαν, γύρω στις 9 το βράδυ, νεαρά άτομα για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία.

Οι νεαροί Ρομά έστησαν οδοφράγματα με λάστιχα τα οποία και έκαψαν. Ο κόμβος παραμένει κλειστός και στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί που εκτρέπουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δ.Σ.
Ελλάδα Αθήνα 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το θάνατο του 17χρονου: 18χρονος και όχι Ρομά λέει ο Κούγιας ως συνήγορος του αστυνομικού και επιτίθεται στον ιατροδικαστή [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: