Έντονη ανησυχία από τον αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας για τη δεύτερη δολοφονία μέσα σε 48 ώρες: Ξέσπασε πόλεμος μαφιόζων

Φωτογραφία police.gov.cy/police




Νεκρός έπεσε ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, 45 ετών, από κτύπημα ελεύθερου σκοπευτή, στην περιοχή της Ακρόπολης στη Λευκωσία.

Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία μέσα σε 48 ώρες, μετά την εκτέλεση του Θανάση Καλογερόπουλου στον παραλιακό της Λεμεσού και πιθανότατα αποτελεί και αυτή ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Μιλώντας στο Τρίτο, η λειτουργός κλάδου επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι ο Μαυρομιχάλης, γνωστός και ως Αλεξούι, δέχθηκε πυροβολισμό στη δεξιά πλευρά της κοιλιακής χώρας, ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του, στον δεύτερο όροφο, λίγο μετά τις εννέα το βράδυ.

Επλήγησαν ζωτικά του όργανα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ βρισκόταν στο χειρουργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη είχαν διενεργηθεί ακόμα τρεις απόπειρες δολοφονίας, το 2004, το 2008 και το 2015.

Η κυρία Κωνσταντίνου ανέφερε ότι πιθανότατα ο δράστης βρισκόταν κρυμμένος σε ανοικτό χώρο, κοντά στην πολυκατοικία όπου διέμενε το θύμα.

Λίγο μετά τη δολοφονική επίθεση, όχημα το οποίο είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο, εντοπίστηκε να φλέγεται στην έξοδο προς Κοτσιάτη, σε μικρή απόσταση από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το αυτοκίνητο να συνδέεται με το συμβάν.

Σε ανάλογη ενέργεια είχαν προβεί και οι δράστες της δολοφονίας του Θανάση Καλογερόπουλου το πρωί της Δευτέρας, με την Αστυνομία να διερευνά κατά πόσον τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους.

Άκρως ανησυχητικό, χαρακτήρισε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, το γεγονός ότι διαπράχθηκε και δεύτερη δολοφονία σε διάστημα 48 ωρών.

Σε δηλώσεις από τη σκηνή του εγκλήματος στον Στρόβολο, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για νέο αιματοκύλισμα και ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην εξιχνίαση των δύο εγκλημάτων.

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι στην περιοχή του εγκλήματος έχει εντοπιστεί κάλυκας.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ

Ξέσπασε “πόλεμος” μαφιόζων στην Κύπρο: Νεκρός και ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, γνωστός ως “Αλεξούι”, έπειτα από ρίψη πυροβολισμών εναντίον του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: