Ένα αλλιώτικο ρέιβ πάρτι στo Ισραήλ: Συναυλία μπροστά στις ακίνητες φωτογραφίες των 400 νέων που δολοφόνησε η Χαμάς [videos]

Iσραηλινός στρατιώτης κοιτάζει τις φωτογραφίες των εκατοντάδων νέων που δολοφονήθηκαν από την Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, καθώς διασκέδαζαν σε ακριβώς αυτό το σημείο στην έρημο του Ισραήλ, πέντε χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Γάζα. EPA/ABIR SULTAN




Σε μια από τις τοποθεσίες όπου η Χαμάς σκόρπισε μαζικά τον θάνατο στο νότιο Ισραήλ, μουσική τρανς ακούγεται και πάλι στη μνήμη των 400 και πλέον ανθρώπων που είτε έχασαν τη ζωή τους είτε απήχθησαν κατά την επίθεση των ενόπλων τρομοκρατών στο υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ.

Χιλιάδες νέοι έκαναν πάρτι τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου όταν στο σημείο εισέβαλαν ένοπλοι τρομοκράτες.

  • Το κοινό αποτελούνταν σήμερα από σιωπηλά και ακίνητα πλακάτ με φωτογραφίες των νεκρών.

«Είναι περίεργο να βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους, όλες αυτές τις φωτογραφίες, είναι φωτογραφίες ανθρώπων που όντως πέθαναν εδώ», δήλωσε ο Γιαχέλ Αϊρόνι, 18 ετών, που επέζησε της επίθεσης όταν κρύφτηκε σε κοντινό καταφύγιο. «Αυτοί οι άνθρωποι χόρεψαν μαζί μου και δεν επέζησαν».

Οι διοργανωτές ονόμασαν την εκδήλωση αυτή «The Set for the Angels» (Σκηνή για τους Αγγέλους).

Ο Άσερ Σβίσα, γνωστός ως DJ Skazi, δήλωσε ότι η εκδήλωση προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα. Η λύπη για όλους τους φίλους του που χάθηκαν και η χαρά για το ότι προσέφερε και πάλι μουσική σε όσους πηγαίνουν σε ρέιβ πάρτι, τους οποίους περιέγραψε ως ανθρώπους της αγάπης, της ειρήνης και της μουσικής.

«Πιστεύω ότι ο καθένας από αυτούς τους ανθρώπους γιόρταζε τη ζωή και θα ήθελαν κι εμείς να γιορτάσουμε για αυτούς, με τη μουσική», δήλωσε ο Σβίσα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 364 άνθρωποι δέχθηκαν πυρά, ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου ή πυρπολήθηκαν στο φεστιβάλ Nova σε έκταση κοντά στο κιμπούτς Ρέιμ. Άλλοι 40 αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς και μεταφέρθηκαν ως όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, σε απόσταση 5 χλμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ρέιμ , Israel

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: