Εν αναμονή της απελευθέρωσης των πρώτων ομήρων: Σόου «ψυχολογικού τρόμου» τις επόμενες ημέρες φοβάται το Ισραήλ

Ασθενοφόρο στην περιοχή όπου βρίσκεται το κιμπούτς Κερέμ Σαλόμ, στο νότιο Ισραήλ κατευθύνεται προς τη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία απελευθέρωσης των ομήρων. EPA/ATEF SAFADI




Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας και θα αφεθούν ελεύθεροι σε λίγη ώωρα στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς έδωσε ο ισραηλινός στρατός (IDF).

Σύμφωνα με τον IDF, ένας κατάλογος με τα ονόματα όσων αναμένεται να απελευθερωθούν θα δίνεται στο Ισραήλ κάθε μέρα, γύρω στις 16:00 το απόγευμα.

Μετά, ο στρατός θα στέλνει αξιωματικούς για να ειδοποιούν μέλη οικογενειών ομήρων αν τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα αφεθούν ελεύθεροι ή όχι.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι όμηροι θα παραλαμβάνονται «στην περιοχή των συνόρων» και από εκεί θα μεταφέρονται στην αεροπορική βάση Χατζερίμ στο νότιο Ισραήλ.

Μόλις αφεθούν ελεύθεροι, θα τους υποδεχθούν ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας και θα υποβληθούν στις πρώτες ιατρικές εξετάσεις, ενώ θα τους δοθούν επίσης τηλέφωνα για να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους.

Από το Χατζερίμ, οι απελευθερωμένοι όμηροι θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία, όπου θα επανενωθούν με μέλη της οικογένειάς τους. Οι ηλικιωμένες γυναίκες θα μεταφερθούν σε διαφορετικό νοσοκομείο από τα μικρά παιδιά.

 

Όλοι οι απελευθερωμένοι όμηροι αναμένεται να παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Με βάση τη συμφωνία, στις 16:00 πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι οι πρώτοι 13 όμηροι της Χαμάς, γυναίκες και παιδιά. Τρεις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερώνονται από τις ισραηλινές φυλακές για κάθε έναν όμηρο, ανάμεσά τους ανήλικοι και γυναίκες.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε ότι το Ισραήλ θα απελευθερώσει 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων 24 γυναικών και 15 εφήβων αγοριών, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με αντάλλαγμα τους 13 ομήρους που θα αφεθούν ελεύθεροι.

Φόβοι για σόου ψυχολογικού τρόμου

Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξουν μεταπτώσεις κατά τη διάρκεια της συμφωνίας τη Χαμάς και ότι η τρομοκρατική ομάδα ίσως επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει «ψυχολογικό τρόμο» εναντίον του ισραηλινού κοινού.

«Αυτές οι μέρες θα είναι πολύπλοκες, τίποτα δεν είναι οριστικό μέχρι να συμβεί πραγματικά. Και ακόμη και μέσα στη διαδικασία, μπορεί να υπάρξουν αλλαγές ανά πάσα στιγμή», δήλωσε, και πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Χαμάς είναι ένας αδίστακτος εχθρός. Μας περιμένουν δύσκολες μέρες, με χαρά ανάμεικτη με λύπη».

«Η Χαμάς θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τις ημέρες της συμφωνίας και την κατάπαυσης πυρός για να σπείρει φόβο, παραπληροφόρηση και ψυχολογικό τρόμο», προειδοποίησε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Haaretz, Times of Israel μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ,και Times of Israel

Τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση πυρός, σταματούν οι εχθροπραξίες: Στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) θα ξεκινήσει η ανταλλαγή Ισραηλινών και Παλαιστινίων (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: