Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ Μπόμπι Νάιτ: Ο εμβληματικός προπονητής πέθανε σε ηλικία 83 ετών [video]

O θρυλικός προπονητής του αμερικανικού μπάσκετ Μπομπ Νάιτ. Photo screenshot via youtube, Big Ten Network




Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, ο θρυλικός προπονητής μπάσκετ, Μπόμπι Νάιτ, που οδήγησε τους Hoosiers σε τρία πρωταθλήματα NCAA.

Ο προπονητής του Hall of Fame πέθανε την Τετάρτη περιτριγυρισμένος από τους δικούς του ανθρώπους στο σπίτι του στο Μπλούμινγκτον της Ιντιάνα, ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της.

“Είμαστε ευγνώμονες για όλες τις προσευχές, και εκτιμούμε τον συνεχή σεβασμό στην ιδιωτική μας ζωή, καθώς ο προπονητής ζήτησε μια ιδιωτική οικογενειακή συγκέντρωση,” ανέφερε μεταξύ άλλων η οικογένειά του.

Ο Νάιτ χαρακτηρίστηκε “θρύλος μεταξύ των προπονητών” από το Basketball Hall of Fame, όπου εισήχθη το 1991.

Έπαιξε για τους Ohio State Buckeyes, όταν η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα NCAA το 1960, και ήταν προπονητής των Indiana Hoosiers από το 1971 έως το 2000 – όταν η ομάδα κατέκτησε τρεις τίτλους NCAA.

Ο Νάιτ υπήρξε επίσης προπονητής σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 1984 ήταν επικεφαλής της Ολυμπιακής Ομάδας Μπάσκετ Ανδρών των ΗΠΑ, όταν αυτή κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Θερινούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

Ο Νάιτ ήταν πέντε φορές προπονητής της χρονιάς στο Big Ten και τέσσερις φορές εθνικός προπονητής της χρονιάς.

Πηγή: ertnews, NBC NEWS

Εκτός ημιτελικών του WTA Finals η Μαρία Σάκκαρη: Ήττα με 2-1 και αποκλεισμός από την Έλενα Ριμπάκινα [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: