Χτυπάει Τσακαλώτο, τ’ ακούει ο Τσίπρας: Στο κάδρο της κριτικής Κασσελάκη και οι μνημονιακές κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ* Δηκτική απάντηση του πρώην ΥΠΟΙΚ

File Photo Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο σχετικά με τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, στο κέντρο της Αθήνας, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Δηκτική ήταν η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Στέφανο Κασσελάκη,ο οποίος το μεσημέρι της Τετάρτης δήλωσε ότι σε μια δική του κυβέρνηση δεν θα κυβερνούσε ποτέ με «Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους», αναφερόμενος στις μνημονιακές κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και, εκών – άκων, βάζοντας στο κάδρο της κριτικής του και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε ανάρτησή του αναφέρει: «Ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση.

Ο κ. Κασσελάκης επίσης δεν θα μάζευε τα 37 δις για το δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να βγούμε από το μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Ο νέος Πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε «εμπρός πίσω», όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σήριαλ. Έτσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν, με όσα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία ενέχει μια τέτοια στοχοθεσία.

Εκείνο όμως που επί της ουσίας τίθεται από τον κ. Κασσελάκη είναι ότι δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υποτίθεται ότι ομνύει.

Φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο Γ. Σταθάκης σε πρόσφατο άρθρο του. Μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποδομήσει πλήρως την προσφορά της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην χώρα και των εκατομμυρίων πολιτών που την στήριξαν και την υπερασπίζονται ακόμα, με πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών και των αδυναμιών του όλου εγχειρήματος».




Οι δηλώσεις Κασσελάκη έγιναν κατά τη διάρκεια πορείας  προς το υπουργείο Οικονομικών ελευθέρων επαγγελματίων που διαμαρτύρονται για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το κόμμα του θέλει δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους

Σε δήλωσή του ανέφερε: « «Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά, αυξάνει φόρους, αυξάνει εισφορές, όσο έλεγε για μειώσεις φόρων. Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τώρα έρχεται ο λογαριασμός στους ανθρώπους που δεν αξίζουν τέτοια αδικία.

Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή η εποχή έχει λήξει. Πλέον η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει τον μανδύα της φοροεπιδρομής, εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους».

  • Στο μεταξύ, την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε με κοινή δήλωση, σημαντικός αριθμός μελών του Τομέα Δικαιωμάτων καθώς και η πλειοψηφία της γραμματείας του.

Μεταξύ των αποχωρούντων ο υπεύθυνος του τομέα Πάνος Λάμπρου και η συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου.

Στο κείμενο που διένειμαν στα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι με την αποχώρησή τους «παύει ουσιαστικά να υπάρχει ο εμβληματικός Τομέας Δικαιωμάτων που τα τελευταία 12 χρόνια είχε σημαντική παρουσία στον χώρο των δικαιωμάτων και της Αριστεράς με εκατοντάδες δράσεις, καμπάνιες αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις».

Προεξοφλούν ακόμη: «Την σημερινή δήλωση αποχώρησης αναμένεται να ακολουθήσει κύμα νέων αποχωρήσεων από όλη την χώρα, ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ+κοινότητας, Αναπήρων, κρατουμένων, καθώς και σε πλήθος πρωτοβουλίες του αντιρατσιστικού και του αντιφασιστικού κινήματος». [Δείτε εδώ περισσότερα]

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα black Friday»…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: