Χρηματοδότησε η Τουρκία τον δημαρχο της Νέας Υόρκης; Το FBI κατέσχεσε τις ηλεκτρονικές συσκευές του Έρικ Άνταμς, σε μία σκηνή βγαλμένη από ταινία…




Πράκτορες του F.B.I. κατέσχεσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, στις αρχές αυτής της εβδομάδας, σε μια δραματική κλιμάκωση μιας έρευνας για το εάν η εκστρατεία του, το 2021, συνωμότησε με την τουρκική κυβέρνηση και άλλους για να διοχετεύσουν χρήματα στα ταμεία της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, οι πράκτορες προσέγγισαν τον δήμαρχο μετά από εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης το βράδυ της Δευτέρας και ζήτησαν από τα μέλη της ασφαλείας του να απομακρυνθούν, είπε ένα άτομο με γνώση του θέματος. Οι πράκτορες ανέβηκαν στο S.U.V του, μαζί του και, σύμφωνα με το δικαστικό ένταλμα, πήραν τις ηλεκτρονικές συσκευές του.

Οι συσκευές -τουλάχιστον δύο κινητά τηλέφωνα και ένα iPad- επιστράφηκαν στον δήμαρχο μέσα σε λίγες μέρες, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα. Οι πράκτορες είχαν ένταλμα έρευνας. Σύμφωνα με το νόμο μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα των δεδομένων στις συσκευές αφού τις κατασχέσουν.

Ένας δικηγόρος του κ. Άνταμς και της εκστρατείας του ανέφερε ότι ο δήμαρχος συνεργαζόταν με τις ομοσπονδιακές αρχές και είχε ήδη «αναφέρει προληπτικά» τουλάχιστον μία περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς. (Σ.Σ: εννοεί προφανώς δωροδοκίας από τους Τούρκους).

«Αφού πληροφορήθηκε την ομοσπονδιακή έρευνα, ανακαλύφθηκε ότι ένα άτομο είχε πρόσφατα ενεργήσει ανάρμοστα», είπε ο δικηγόρος, Μπόιντ Τζόνσον. «Στο πνεύμα της διαφάνειας και της συνεργασίας, αυτή η συμπεριφορά αναφέρθηκε αμέσως και προληπτικά στους ερευνητές».

Ο κ. Τζόνσον είπε ότι ο κ. Άνταμς δεν έχει κατηγορηθεί για αδίκημα και ότι «συμμορφώθηκε αμέσως με το αίτημα του F.B.I. και τους παρείχε τις ηλεκτρονικές συσκευές».

Ο κ. Adams είχε παρευρεθεί σε έναν εορτασμό επετείου για το ASD Nest Support Project, μια πρωτοβουλία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης που συνεργάζεται με δημόσια σχολεία για την ενίσχυση της εκπαίδευσης για αυτιστικούς μαθητές.

Η δήλωση δεν αναφέρει την ταυτότητα του ατόμου, δεν αναφέρει λεπτομερώς τη συμπεριφορά που αναφέρθηκε στις αρχές ή δεν διευκρινίζει εάν το αναφερόμενο παράπτωμα σχετίζεται με την κατάσχεση των συσκευών του δημάρχου.

Δεν ήταν επίσης αμέσως σαφές εάν οι πράκτορες αναφέρθηκαν στην έρευνα για τη συγκέντρωση χρημάτων όταν πήραν τις συσκευές του δημάρχου.

Ο κ. Άνταμς, στη δήλωσή του, είπε ότι «ως πρώην μέλος της επιβολής του νόμου, περιμένω από όλα τα μέλη του προσωπικού μου να ακολουθήσουν το νόμο και να συνεργαστούν πλήρως σε κάθε είδους έρευνα -και θα συνεχίσω να κάνω ακριβώς αυτό». Πρόσθεσε ότι δεν είχε «τίποτα να κρύψει».

Η αιφνιδιαστική κατάσχεση των συσκευών του κ. Adams θεωρείται “μια εξαιρετική εξέλιξη” και φάνηκε να είναι η πρώτη άμεση περίπτωση της έρευνας για τη συνεισφορά της εκστρατείας (από τους Τούρκους) που άγγιξε τον δήμαρχο.

Ο κ. Άνταμς, ένας συνταξιούχος αστυνομικός, είπε την Τετάρτη ότι είναι τόσο αυστηρός στο να προτρέπει το προσωπικό του να «τηρήσει το νόμο» που μπορεί να είναι σχεδόν «ενοχλητικός». Γέλασε με την ιδέα ότι είχε οποιαδήποτε πιθανή εγκληματική έκθεση, αναφέρει η εφημερίδα.

Πληροφορίες απο την εφημερίδα New York Times

Το FBI ερευνά τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης για διαφθορά: Κατηγορίες ότι συνωμότησε με την τουρκική κυβέρνηση… Έλαβε παράνομες δωρεές από τους Τούρκους;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: