Χειμωνιάτικο σκηνικό το Σαββατοκύριακο με πολύ κρύο και βοριάδες προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου [video]

FILE PHOTO: Μεγάλα κύματα χτυπούν τις ακτές . ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Ενα έντονα φθινοπωρινό, αν όχι χειμωνιάτικο, Σαββατοκύριακο θα είναι το επόμενο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με τον μετεωρολόγο να αναφέρει ότι πολλοί θα αναγκαστούν να καταφύγουν στην θέρμανση.

Ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωσή του ανέφερε πως το Σάββατο θα έχουμε μια εξπρές αλλαγή του καιρού από βόρεια προς ΝΑ, χιονοπτώσεις ακόμη και στα 1.000 μέτρα και άνω και επικράτηση ψυχρών βοριάδων.

Ωστόσο έως τότε το σκηνικό θα είναι ήπιο, αντίστοιχο του σημερινού. Ετσι, με αρκετή ηλιοφάνεια θα κυλήσει και η Τετάρτη και κάποιες παροδικές ασθενείς βροχές στα πολύ βόρεια και στα βορειοανατολικά.

Αντίστοιχη εικόνα θα παρουσιάσει και η Πέμπτη με ηλιοφάνεια, αραιές συννεφιές και πιθανότητα για παροδικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως πρόκειται για κακοκαιρία εξπρές που θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε ορεινές και πολύ ορεινές περιοχές.α.

Το Σάββατο αναμένεται «αλλαγή-εξπρές» του καιρού από τα βόρεια προς τα νότια, με βροχές σύντομης διάρκειας. Παράλληλα, θα επικρατήσουν πιο ψυχροί βοριάδες που θα ρίξουν αισθητά την θερμοκρασία. Από την Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει με βροχές στα βορειοδυτικά και στα βόρεια.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Επεισόδια με Ρομά σε Θήβα και Μέγαρα για τον θάνατο του 17χρονου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: