Επεισόδια με Ρομά σε Θήβα και Μέγαρα για τον θάνατο του 17χρονου [video]

Στιγμιότυπο από την ΕΡΤ via Glomex




Κλιμακώνονται τα επεισόδια στην περιοχή της Θήβας στα οποία πρωταγωνιστούν ομάδες Ρομά.

Στο Πυρί της Θήβας και στη «γέφυρα του τρόμου» όπως ονομάζουν τη γέφυρα της εθνικής οδού Λιβαδειάς – Θήβας, στο ύψος της Αλιάρτου, έχουν συγκεντρωθεί Ρομά, έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν βάλει φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 17χρονου.

Είναι η δεύτερη μέρα όπου η συγκοινωνία στην Εθνική οδό Λιβαδειάς – Θήβας γίνεται μέσα από παρακαμπτήριους ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη παρακολουθεί την κατάσταση από πολύ κοντά για να μην επεκταθούν τα επεισόδια.




Οι νεαροί Ρομά έχουν βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε λάστιχα και έχει δημιουργηθεί μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης που προσπάθησε να ηρεμήσει τις ομάδες των Ρομά και να αποτρέψει την επέκταση των επεισοδίων, τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, πήγε στο κέντρο υγείας της περιοχής και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι αστυνομικοί που βρέθηκαν εκεί προχώρησαν σε χρήση χημικών για να αποφευχθεί η επέκταση των επεισοδίων.

Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στα Μέγαρα.

Ρομά συγκεντρώθηκαν στο ύψος του ΣΕΑ επί της Εθνικής Οδού. Ορισμένοι άμαψαν ανάψει φωτιές και πέταξαν πέτρες. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και πυροσβεστικά οχήματα και για αρκετή ώρα η Εθνική παρέμεινε κλειστή.

Λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Τρίτης, η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, που είχε κλείσει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω των επεισοδίων,αποκατσταθηκε. Στο σημείο παρεμεναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΑΝΤ1

Χωρίς ταξί η Αθήνα από τις 9 ως τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης 16/11: 24ωρη απεργία και στις 22 Νοεμβρίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: