Champions League: Η μάχη για τους «16» κορυφώνεται με τιτανομαχία στο Μιλάνο – Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής [videos]

FILE PHOTO: Paris Saint Germain’s Kylian Mbappe in action during the French Ligue 1 soccer match between Paris Saint Germain (PSG) and Montpellier HSC in Paris, France, 03 November 2023. EPA, Mohammed Badra




Επιστροφή στη δράση, επιστροφή στ’ αστέρια! Ώρα για Champions League και η 4η στροφή μπορεί να δώσει εισιτήρια πρόκρισης, αλλά και να κορυφώσει τη μάχη για τη φάση των «16».

Τα αστέρια έχουν μάζωξη για την 4η αγωνιστική των ομίλων του CL με ματσάρες και δυνατά ραντεβού σε ένα καυτό διήμερο. Αναλυτικά:

  • 5ος Ομιλος

Η Ατλέτικο δεν μπόρεσε να περάσει από τη Γλασκώβη, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Σέλτικ και βρέθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Οι Μαδριλένοι τα βρήκαν σκούρα, πήραν όμως τον βαθμό και πλέον θέλουν μόνο νίκη για να κάνουν το βήμα πρόκρισης.

Χωρίς τον Ντε Πολ, αλλά με παράδοση, αφού στα δέκα τελευταία έχουν μόλις μια ήττα κόντρα σε σκωτσέζικες ομάδες. Για τη Σέλτικ ήταν ο πρώτος βαθμός στον όμιλο και στο «Μetropolitano» τα παίζει όλα, ώστε να μείνει «ζωντανή» στη μάχη.




Η Λάτσιο έκανε τη χειρότερη εμφάνιση στον όμιλο και γνώρισε την ήττα με 3-1 από τη Φέγενορντ. Στο -2 από την κορυφή οι Λατσιάλι που δεν έχουν περιθώρια για νέα απώλεια. Βέβαια, η ομάδα του Σάρι έχει σκοράρει στα 15 τελευταία παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Champions League. Η Φέγενορντ ήταν εντυπωσιακή κόντρα στους Λατσιάλι και με τη 2η νίκη στο γκρουπ φιγουράρει στην κορυφή.

  • 6ος Ομιλος

Η Νιουκάστλ είχε τα δοκάρια, η Ντόρτμουντ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και το διπλό (1-0) στo «Σεντ Τζέιμς Παρκ» έδωσε στους Βεστφαλούς το πρώτο τρίποντο στον όμιλο. «Μάχη» για την πρόκριση, με τις δυο ομάδες να ισοβαθμούν στη 2η θέση και το παιχνίδι στο «Signal Iduna Park» να είναι… τελικός.

Η Παρί Σεν Ζερμέν στο καλύτερο φετινό της ματς επικράτησε 3-0 της Μίλαν και βρέθηκε στην κορυφή του 6ου ομίλου. Σε εξαιρετικό μομέντουμ η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, μετρά πέντε διαδοχικές νίκες εντός κι εκτός συνόρων σκοράροντας από τρία τέρματα.




Στα πρώτα 20 παιχνίδια της κόντρα σε ιταλικές ομάδες η Παρί μετρούσε μόλις δυο νίκες, ωστόσο στα τέσσερα τελευταία έχει μόνο νίκες. Η αναμέτρηση κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν αποκτά χαρακτήρα… τελικού για τη Μίλαν, αφού με νίκη θα παραμένει «ζωντανή» στη μάχη της πρόκρισης. Έντονη κριτική δέχεται ο κόουτς Πιόλι, με την ομάδα του να έχει αποτύχει να σκοράρει σε τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς της.

  • 7ος ‘Ομιλος

Η Σίτι συνεχίζει ακάθεκτη, αφού πέρασε και από τη Βέρνη! Ο συνθετικός χλοοτάπητας δε στάθηκε εμπόδιο, επικράτησε 3-1 της Γιουνγκ Μπόις συνεχίζοντας το απόλυτο νικών. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι «Πολίτες» έχουν κερδίσει τα τέσσερα τελευταία ματς των ομίλων της διοργάνωσης με αυτό το σκορ (3-1). Οι Ελβετοί με μόλις ένα βαθμό στον όμιλο θα επιδιώξουν να βάλουν δύσκολα στη Σίτι.




Η Λειψία δε δυσκολεύθηκε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, επικράτησε 3-1, σημείωσε τη δεύτερη νίκη στον όμιλο και στο Βελιγράδι θα επιδιώξει να κάνει το μεγάλο άλμα πρόκρισης.

Χωρίς περιθώρια οι Σέρβοι, αν και το μομέντουμ είναι άσχημο. Με ένα βαθμό, επιθυμούν να εξαντλήσουν τα περιθώρια. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν μόνο σε έναν από τους τελευταίους 14 ευρωπαϊκούς αγώνες τους.

  • 8ος Ομιλος

Η Μπαρτσελόνα αγχώθηκε, ωστόσο επικράτησε 2-1 της Σαχτάρ εντός έδρας και ουσιαστικά τσέκαρε το εισιτήριο για τους «16». Αυτό θα γίνει και τυπικά αν δεν χάσει στο Volksparkstadion. H νίκη κόντρα στη Σοσιεδάδ ανέβασε την ψυχολογία των Καταλανών. Η Σαχτάρ το πάλεψε στη Βαρκελώνη, δεν μπόρεσε όμως να αποσπάσει κάτι θετικό. Στην 3η θέση της βαθμολογίας οι Ουκρανοί θα παλέψουν χωρίς άγχος για το καλύτερο…




Η Πόρτο διέλυσε με 4-1 την Αντβέρπ στο Βέλγιο και αναζητά δεύτερη διαδοχική νίκη για να… τσεκάρει ουσιαστικά την πρόκριση. Παράλληλα, σε περίπτωση νίκης θα τα παίξει όλα για όλα με τους Καταλανούς για την πρωτιά. Στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς βαθμό η Αντβέρπ δεν πείθει για… ζημιές.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

  • Τρίτη (7/11)

Ντόρτμουντ – Νιούκαστλ 19:45
Σαχτάρ – Μπαρτσελόνα 19:45
Μίλαν – Παρί Σεν Ζερμέν 22:00
Πόρτο – Αντβέρπ 22:00
Ατλέτικο Μαδρίτης – Σέλτικ 22:00
Λάτσιο – Φέγενορντ 22:00
Μάντσεστερ Σίτι – Γιούνγκ Μπόις 22:00
Ερυθρός Αστέρας – Λειψία 22:00

  • Τετάρτη (8/11)

Νάπολι – Ουνιόν Βερολίνου 19:45
Σοσιεδάδ – Μπενφίκα 19:45
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπράγκα 22:00
Ζάλτσμπουργκ – Ίντερ 22:00
Άρσεναλ – Σεβίλλη 22:00
Αϊντχόφεν – Λανς 22:00
Μπάγερν – Γαλατάσαραϊ 22:00
Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 22:00

Πηγή: gazzetta.gr

Ο διαστημιακός Giannis υπέγραψε τη νίκη των Μπακς στο Μπρούκλιν: Σε μεγάλη μέρα ο Αντετοκούνμπο «εκτέλεσε» με 36 πόντους τους Νέτς [δείτε το video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: