Αξιόπιστα τα στοιχεία για τα θύματα στη Γάζα: H UNICEF επιβεβαιώνει ότι οι νεκροί από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπέρασαν τους 10.000 [βίντεο]

A Palestinian photographer (C) who lost his son in an airstrike at the Maghazi refugee camp, and others pray before the victims’ bodies at Al-Aqsa Martyrs Hospital, in central Gaza Strip. EPA/HAITHAM IMAD




Ένα μήνα μετά την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας ο τραγικός αριθμός των νεκρών

συνεχώς διογκώνεται, με το υπουργείο Υγείας της Γάζας να ενημερώνει σε διαδοχικές ανακοινώσεις ότι περισσότεροι από 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν πλέον χάσει τη ζωή τους στον παραθαλάσσιο θύλακα εξαιτίας της σφοδρής ισραηλινής επίθεσης.

Εντούτοις, τα στοιχεία αυτά έχουν αμφισβητηθεί επανειλημμένα από το Ισραήλ και άλλες δυτικές χώρες, χαρακτηρίζοντάς τα ως προϊόν προπαγάνδας της ισλαμιστικής οργάνωσης, κάνοντας λόγο για σημαντικά χαμηλότερους αριθμούς απωλειών.

Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες ότι «δεν έχει εμπιστοσύνη» στους αριθμούς που ανακοινώνονται, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε το υπουργείο Υγείας στην περιοχή «πλήρως ελεγχόμενο από τη Χαμάς», αν και δεν έθεσε υπό αμφιβολία ότι τα θύματα είναι χιλιάδες, πολλοί από αυτούς άμαχοι.

Τους ισχυρισμούς αυτούς αμφισβήτησε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της UNICEF Τζέιμς Έλντερ, ο οποίος είπε ότι τα στοιχεία που συγκεντρώνει η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση στην περιοχή, παραδοσιακά συμπίπτουν σε γενικές γραμμές με αυτά που ανακοινώνει του υπουργείο Υγείας της Γάζας και γι’ αυτό το λόγο εμπιστεύεται και τα στοιχεία που παρουσιάζονται τώρα.

«Στη UNICEF είμαστε πολύ ακριβείς με τους αριθμούς που δίνουμε. Έχουμε αυτή τη φήμη όχι μόνο επειδή βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, αλλά και γιατί διαθέτουμε απτά στοιχεία» διευκρίνισε ο Τζέιμς Έλντερ, ο οποίος τόνισε ότι η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών είναι πολύ αυστηρή με τη διαδικασία επιβεβαίωσης των στοιχείων, χρησιμοποιώντας μια διαδικασία τριγωνικής επαλήθευσης για να αναλύσει τις πληροφορίες. «Μπορεί να παίρνει περισσότερο χρόνο, όμως τα στοιχεία μας είναι πολύ πιο ακριβή» κατέληξε ο αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού.

ΠHΓΗ: ertnews.gr

Aνεπιθύμητος ο Ερντογάν από την Εβραϊκή κοινότητα της Γερμανίας: Έντονες αντιδράσεις για την επικείμενη επίσκεψή του στο Βερολίνο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: