«Ξήλωσαν» τον διοικητή του ΑΤ Ωρωπού μετά το δικαστικό-αστυνομικό φιάσκο με τον «δράκο των Εξαρχείων»

Στιγμιότυπο από βίντεο της ΕΡΤ




Την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αντιδρώντας στην αποκάλυψη ότι δεν τηρούνταν οι περιοριστικοί οροί που είχαν επιβληθεί στον 23χρονο απo τη Συρία, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ για επιθέσεις εναντίον γυναικών στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα ύστερα από επικοινωνία που είχε το πρωί ο κ. Οικονόμου με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε τη διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του 23χρονου συλληφθέντα καθώς και την αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2022 για επίθεση σε μία γυναίκα και κρατούνταν στις φυλακές Γρεβενών, από οπού και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους τον περασμένο Αύγουστο.




Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς είχε προφυλακιστεί στη φυλακή Γρεβενών, ωστόσο, δεν παραπέμφθηκε εγκαίρως σε δίκη, με συνέπεια να παρέλθει το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 12 μηνών και να αφεθεί ελεύθερος.

Αποφυλακίστηκε την 11η Αυγούστου 2023 και μόλις 3,5 μήνες αργότερα συνελήφθη και πάλι κατηγορούμενος για απόπειρες βιασμών στα Εξάρχεια.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός Σύριος είχε πλησιάσει στις 10 Αυγούστου του 2022 μια 76χρονη Ουκρανή τη στιγμή που έφευγε από την πλαζ του Αλίμου. Της επιτέθηκε σε στάση λεωφορείου, όπου την έσπρωξε στο έδαφος και προσπαθήσει να τη βιάσει.

Η γυναίκα είχε καλέσει σε βοήθεια, με αποτέλεσμα περαστικοί να σπεύσουν στο σημείο και να απομακρύνουν από πάνω της τον δράστη, ο οποίος τελικά συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο νεαρός Σύρος κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού.

Συμπληρώθηκε ωστόσο το 12μηνο της προφυλάκισης δίχως να δικαστεί και με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, με ημερομηνία 12 Ιουλίου 2023 αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του με τον περιοριστικό όρο να διαμένει στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται τρεις φορές τον μήνα το Α.Τ. του τόπου διαμονής του.

Ισόβια στον Πακιστανό που στραγγάλισε την 17χρονη φίλη του στο Περιστέρι: «Μου έβρισε τον Μωάμεθ, νευρίασα, το έκανα κατά λάθος»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: