Ανάβει την Πέμπτη το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο στο Σύνταγμα: 17 μέτρα ύψος, 24.000 φωτάκια * Δένδρα και σε 37 πλατείες της Αθήνας

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/Nikolas Kominis




Επισήμως σε ρυθμό Χριστουγέννων θα μπει η Αθήνα από μεθαύριο Πέμπτη (23/11) καθώς θα ανάψει στην Πλατεία Συντάγματος το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης. Παράλληλα ξεκινά και ο στολισμός της πρωτεύουσας.

  • Η εορταστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα, με το έλατο να έχει μεταφερθεί από το Καρπενήσι και να είναι ύψους 17 μέτρων.
  • Συνολικά 24.000 φωτάκια τύπου led, θα «αποκαλύψουν» τα στολίδια και τις εκατοντάδες μπάλες που θα στολίζουν το δέντρο.

Μετά το άναμμα έχει προγραμματιστεί γιορτή με μουσικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει τον Δώρο Δημοσθένους και την Πέννυ Μπαλτατζή σε μια σύμπραξη με την Athens Big Band, αλλά και τη μεγάλη μπάντα του δήμου Αθηναίων. Οικοδεσπότες της πρώτης εορταστικής βραδιάς των Χριστουγέννων θα είναι η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά της θα υπάρχει παράλληλη απόδοση στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα φωταγωγήσει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος δήλωσε: «Και αυτά τα Χριστούγεννα, η Αθήνα θα λάμψει. Η φωταγώγηση ξεκινά την Πέμπτη από την καρδιά της πόλης και απλώνεται σε όλες τις γειτονιές. Καλούμε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να έρθουν στην πλατεία Συντάγματος για να ζήσουν από κοντά την πρώτη λαμπερή γιορτή της φετινής χριστουγεννιάτικης Αθήνας».

 

Οι αριθμοί για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης

Από το κέντρο της Πλατείας Συντάγματος και την κορυφή του πανύψηλου δέντρου, φωτεινές ακτίνες θα φτάνουν σε όλη την πόλη.

Περίπου 83 χλμ. φωτεινές γιρλάντες τύπου led και φωτοσωλήνες θα φωτίζουν δέντρα και κολώνες, περισσότερα από 3.800 εναέρια και επιστύλια led στολίδια θα δίνουν τον γιορτινό τόνο, ενώ 44 δέντρα, μεγάλα αερόστατα και αρκούδοι θα στολίζουν 37 πλατείες της πόλης. Δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά με πλούσιο πρόγραμμα στήνονται σε ισάριθμες πλατείες.

Τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, από τα μουσικά live στη γιορτινή σκηνή του Συντάγματος και τα πάρτι στους δρόμους και στις στοές της πόλης, μέχρι τις δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά, τις γιορτινές παραστάσεις και τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα για όλους.

Το ραντεβού του Δήμου Αθηναίων δίνεται και φέτος στις γειτονιές, στα Δημοτικά Πολιτιστικά Κέντρα, στους πολυχώρους, στις πινακοθήκες, στα θέατρα, στις βιβλιοθήκες, αλλά στους νέους χώρους του δήμου, τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το Μουσείο Μαρία Κάλλας και το Athens Book Space στο ανανεωμένο Πάρκο Ελευθερίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες: Ποιές περιοχές θα πληγούν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: