Αγρια επεισόδια στο σταθμό «Μοναστηράκι» χθες μεταξύ ακροδεξιών-αντιεξουσιαστών: Συλλήψεις και προσαγωγές -ΕΔΕ για καταγγελία κακοποίησης από αστυνομικούς [videos]

Προσαγωγές μελών αριστερών οργανώσεων από αστυνομικούς στον σταθμό της Νέας Ιωνίας, μετά την απαγόρευση των συναθροίσεων, Αθήνα Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Μοναστηράκι» στις 8 χτες το βράδυ μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media.

Ακροδεξιοί και αντιεξουσιαστές έφτασαν εκεί μετά τις συγκεντρώσεις και τις αντισυγκεντρώσεις για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και έδωσαν μάχη σχεδόν σώμα με σώμα, ενώ το τρένο ήταν γεμάτο με κόσμο.

Στα βίντεο που δημοσίευσαν χρήστες των social media φαίνονται δεκάδες άτομα που φορούν κουκούλες και κράνη να συγκρούονται μέσα στον συρμό μπροστά σε ανυποψίαστους πολίτες.

Σε ένα από τα βίντεο, μάλιστα, κρανοφόρος από την ομάδα των ακροδεξιών που βρισκόταν στην αποβάθρα του ΗΣΑΠ φαίνεται να πετάει κάποιο υγρό από μπιτόνι με κάποιον άλλο να του φωνάζει «κάψτους, κάψτους».

Φαίνεται ότι η «μάχη» κράτησε για αρκετά λεπτά πριν γίνει παρέμβαση της αστυνομίας, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον απολογισμό όσων συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Νέο Ηράκλειο και το κέντρο της Αθήνας.

Ανάμεσα στους 13 συλληφθέντες είναι 10 άνδρες 4 γυναίκες 3 αλλοδαποί και 11 έλληνες ανάμεσά τους και ένας γερμανός.

Ερευνα για καταγγελία για κακοποίηση διαδηλωτή

«Η ΕΛΑΣ οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμουςκαι τους υπηρεσιακούς κανόνες» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο όπου φαίνεται ένας αστυνομικός να χτυπά έναν συλληφθέντα χθες το βράδυ στην πλατεία Βικτωρίας.

Παράλληλα ο κ . Οικονόμου ανακοίνωσε τη διεξαγωγή κατεπείγουσας διοικητικής εξέτασης για το περιστατικό.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:«Σχετικά με υλικό που κυκλοφορεί από περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί και συλληφθείς, θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η ΕΛ.ΑΣ οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες. Για αυτό και θα διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση του περιστατικού, καταρχάς, και την απόδοση τυχόν ευθυνών σε δεύτερη φάση».

Με πληροφορίες από skai.gr 
Ελλάδα Αθήνα 

39 προσαγωγές μετά από επεισόδια σε πολλά σημεία της Αθήνας, τα σοβαρότερα στην Πλατεία Βικτωρίας και το Μοναστηράκι-

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: