The Woman in Me: Η Britney Spears γράφει για τη ζωή της- Πώς την εργαλειοποίησαν παράγοντες της show biz, η οικογένειά της, οι άνδρες της ζωής της [videos]

FILE) PHOT US singer Britney Spears EPA/NINA PROMMER *** Local Caption *** 56061576




Κατά την πορεία της καριέρας της η Britney Spears, έγινε αντικείμεο  επανειλημμένα σε αφηγήσεις που κατασκευάστηκαν για να την αποδυναμώσουν. Ήταν μια έφηβη ποπ σταρ που παρουσιάστηκε ως παρθένα και στη συνέχεια κατηγορήθηκε για μια σεξουαλοποιημένη εικόνα που προωθήθηκε από τις ίδιες δυνάμεις.

Μετά τον χωρισμό της από τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, η Σπίαρς δυσφημίστηκε και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ένα «κατηγορητήριο» από την Νταϊάν Σόγιερ, τόσο αυστηρό που ίσως να νομίζατε ότι ήταν εγκληματίας πολέμου και όχι απλώς μια τραγουδίστρια..

Αυτό την έκανε να υποψιαστεί για την ύπαρξη δύο μέτρων και δύο σταθμών σχετικά με τα δύο φύλα στο χώρο της ψυχαγωγίας, γράφει στα πολυαναμενόμενα απομνημονεύματά της, αν και αυτό δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με τη νομική αφαίρεση του δικαιώματος που βίωσε αργότερα.

Τη συμβούλεψαν να χωρίσει τον σύζυγό της Kevin Federline για να αποφύγει την ταπείνωση του ρήγματος στην νεαρή οικογένειά τους, κάνοντας εκείνη το πρώτο βήμα.

Η κατάρρευσή της το 2008 χαρακτηρίσθηκε βολικά ως ένδειξη τρέλας καί όχι συνέπεια της  εκμετάλλευσης και της απώλειας της επιμέλειας των παιδιών της.

Από τη στιγμή που η κηδεμονία (από τον πατέρα της) που θα κυβερνούσε τη ζωή της για 13 χρόνια, παγιδεύτηκε περαιτέρω: «Αν ταραζόμουν, θεωρήθηκε απόδειξη ότι δεν βελτιωνόμουν», γράφει. «Αν εκνευριζόμουν και υπερασπιζόμουν τον εαυτό μου, ήμουν εκτός ελέγχου και τρελή».

Η αντίφαση θυμίζει στην Spears μεσαιωνικές δίκες μαγισσών, γράφει στο The Woman in Me. Ως η πιο διάσημη νεαρή γυναίκα στον κόσμο, παραδέχεται ότι «ποτέ δεν ήξερε πώς να παίξει το παιχνίδι».

Αλλά στα 41 της, η κατανόησή της για αυτά τα αρχέτυπα και τη σύνδεσή τους με ευρύτερα συστήματα εξουσίας είναι πιο οξυδερκής.

Όσο για το φάντασμα της τρελής γυναίκας, η Spears κοιτάζει πίσω στον παππού της, από την πλευρά του πατέρα της που καταδίκασε δύο από τις συζύγους του σε άσυλο. Η πρώτη ήταν γεμάτη θλίψη για την απώλεια ενός μωρού. Της έδωσαν λίθιο και αργότερα αυτοκτόνησε.

Ο πατέρας της Britney ήταν 13 ετών όταν πέθανε η μητέρα του και εκείνη γράφει με ενσυναίσθηση για τον πόνο που αργότερα τον οδήγησε σε αλκοολισμό που βασάνιζε την οικογένεια.

Το χάσμα μεταξύ των γενεών προσθέτει ένα στοιχείο Νότιου gothic στην ιστορία της σταρ της μικρής πόλης της Λουιζιάνας.

Το τραγούδι  είναι η διέξοδός της και σχεδιάζει ένα γρήγορο μονοπάτι από το off-Broadway στη Disney μέχρι τη σούπερ σταρ. Αλλά μόλις η διαδρομή του τρένου ξεφεύγει ούτε πλέον η γνωστή σφραγίδα της ούτε η οικογένειά της θα την αφήσουν να κατέβει, ακόμα κι όταν η αγωνία της Σπίαρς φτάνει στο οριακό σημείο.

Όταν μένει έγκυος από τον Τίμπερλεϊκ, γράφει ότι την πείθει να κάνει έκτρωση. Ενώ εκείνη πνίγεται από αγωνία, εκείνος «νόμιζε ότι η μουσική θα με βοηθούσε, έτσι πήρε την κιθάρα του και ξάπλωσε μαζί μου, χτυπώντας τη».

Ο Timberlake δεν έχει σχολιάσει στο λογαριασμό που δίνεται στο βιβλίο.

Mε πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

Μετέτρεψαν τον «Βράχο» σε βότσαλο! Ο Ντουέιν Τζόνσον ξύνισε τα μούτρα με το κέρινο ομοίωμά του στο Grévin, θα ζητήσει αλλαγές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: