Τα νέα από το Ισραήλ είναι άσχημα, προετοιμάζεται για την απόλυτη εκδίκηση: Πάνω από 1.200 οι νεκροί… Ο Μπάιντεν στέλνει σκληρό μήνυμα στη Χαμάς για τους Αμερικανούς ομήρους

Israel’s troops and military vehicles gather next to the border with Gaza, near Sderot, southern Israel, 09 October 2023. EPA, ATEF SAFADI




Ο απολογισμός των θυμάτων των επιθέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ γίνεται ολοένα πιο βαρύς: πλέον έφθασε τους τουλάχιστον 1.200 νεκρούς, επιβεβαίωσε σήμερα ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του Τσαχάλ (του ισραηλινού στρατού), με βίντεο που μεταφόρτωσε στο X (το πρώην Twitter).

Νωρίτερα, ο στρατός ανέφερε πως οι νεκροί «ξεπέρασαν τους 1.000», ενώ άλλοι 2.800 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Έχουμε υποστεί εξαιρετικά βαριές απώλειες», συνόψισε ο αντισυνταγματάρχης Κόνρικους αναφερόμενος στην επίθεση, την πιο πολύνεκρη από ιδρύσεως κράτους.

Ακόμη 50 άνθρωποι θεωρείται επισήμως πως είναι «όμηροι» ή «αγνοούμενοι» στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τις αρχές του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συνέχισε να σφυροκοπεί τη Λωρίδα της Γάζας, πλήττοντας πάνω από 200 στόχους μόνο σε μια συνοικία της πόλης της Γάζας, 450 συνολικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 900 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 4.600 έχουν τραυματιστεί από το Σάββατο, με άλλα λόγια οι νεκροί συνολικά είναι πάνω από 2.000, ενώ το ισραηλινό επιτελείο ετοιμάζεται να διατάξει χερσαία επιχείρηση στον θύλακα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έστειλε σκληρο μήνυμα στη Χαμάς και μία στεγνή προειδοποίηση, ενώ το Ισραήλ ετοιμάζεται για την απόλυτη εκδίκηση εναντίον της Χαμάς:

“Τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες έχουν σκοτωθεί και ξέρουμε πλέον ότι Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που κρατούνται από τη Χαμάς”.

Άλλοι 2.800 και πλέον άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ακόμη 50 αναφέρεται επισήμως πως είναι «όμηροι» ή «αγνοούμενοι» στη Λωρίδα της Γάζας, πάντα σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Λίγο νωρίτερα, το ισραηλινό κρατικό δίκτυο KAN μετέδωσε πως οι νεκροί εξαιτίας των επιθέσεων της Χαμάς που εξαπολύθηκαν το Σάββατο έχουν πλέον φθάσει τους 1.200.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Τρίτη το βράδυ ότι μέλη του σκότωσαν «τρεις παλαιστίνιους τρομοκράτες» κατά τη διάρκεια ανταλλαγών πυρών στην Ασκελόν (νότια), κάπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Τις τελευταίες ώρες, στρατιώτες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα και drones, αντάλλαξαν πυρά με τρομοκράτες στη βιομηχανική πόλη Ασκελόν», ανέφερε ο Τσαχάλ, διευκρινίζοντας πως συνεχίζουν να διενεργούνται έρευνες στη συγκεκριμένη ζώνη επιχειρήσεων.

Νωρίτερα χθες ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωνε ότι ανέκτησε λίγο ως πολύ «τον έλεγχο» του «φράκτη» –του τείχους– στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας ωστόσο πως μπορεί να συνεχιστούν οι «παρεισφρήσεις» παλαιστίνιων μαχητών, διά στόματος του εκπροσώπου του, του αντισυνταγματάρχη Ρίτσαρντ Χεχτ.

Το Ισραήλ κινητοποίησε 300.000 έφεδρους και ανέπτυξε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και στα βόρεια σύνορά του με τον Λίβανο, από το Σάββατο, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε άνευ προηγουμένου επίθεση, την πιο πολύνεκρη από καταβολής κράτους.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Τουλάχιστον 900 νεκροί και 4.600 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει από το Σάββατο οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην υπό πολιορκία Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Στη σχετική ενημέρωση, υπογραμμίζεται ότι μεταξύ των νεκρών είναι 260 παιδιά και 230 γυναίκες.

  • Οι επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ αντιπροσωπεύουν το “απόλυτο κακό”, δηλώνει ο Μπάιντεν – Τουλάχιστον 14 Αμερικανοί νεκροί, 20 αγνοούμενοι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ήταν μια “πράξη απόλυτου κακού”.

“Αυτό είμαι μια πράξη απόλυτου κακού”, δήλωσε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 14 Αμερικανοί σκοτώθηκαν στην επίθεση που άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς. Αμερικανοί πολίτες είναι μεταξύ αυτών που κρατούνται από τη Χαμάς μετά την επίθεσή της, πρόσθεσε.

“Τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες έχουν σκοτωθεί και ξέρουμε πλέον ότι Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που κρατούνται από τη Χαμάς”.

Οι επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ είναι το “απόλυτο κακό”, επανέλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος κάνοντας λόγο για ειδήσεις που “συγκλονίζουν”, για “σκοτωμένα βρέφη, ολόκληρες οικογένειες που σφαγιάστηκαν”.

“Αυτή την ώρα πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς. Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ”, τόνισε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμος να αναπτύξει “πρόσθετους πόρους” για να υποστηρίξει το Ισραήλ μετά τη φονική επίθεση της Χαμάς.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν επίσης τη στρατιωτική (τους) παρουσία στην περιοχή για να ενισχύσουν την αποτρεπτική προσπάθειά (τους)”.

“Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε πρόσθετους πόρους, αν καταστεί αναγκαίο”.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου λαμβάνουν μέτρα για να αποτρέψουν οποιαδήποτε εσωτερική απειλή που μπορεί να προκύψει μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, δήλωσε ο Μπάιντεν.

Το FBI ανακοίνωσε νωρίτερα ότι “παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις” αλλά πρόσθεσε ότι “δεν έχει συγκεκριμένες και αξιόπιστες πληροφορίες που να υποδεικνύουν μια απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ”.

Παράλληλα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι 20 ή και περισσότεροι Αμερικανοί αγνοούνται μετά την επίθεση της Χαμάς. Ο Σάλιβαν δήλωσε ότι είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς που φέρονται ως αγνοούμενοι, κρατούνται όμηροι.

“Πιστεύουμε ότι είναι 20 ή περισσότεροι Αμερικανοί, οι οποίοι επί τους παρόντος αγνοούνται, αλλά θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι 20 ή περισσότεροι Αμερικανοί που κρατούνται όμηροι. Απλώς αυτός είναι ο αριθμός των αγνοουμένων αυτήν τη στιγμή”.

  • Το Βερολίνο αναγγέλλει «ειδικές πτήσεις» για τον επαναπατρισμό πολιτών της Γερμανίας από το Ισραήλ

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa θα διεξαγάγει «ειδικές πτήσεις» αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή προς και από το Ισραήλ για να επαναπατριστούν γερμανοί υπήκοοι, ενημέρωσαν χθες Τρίτη το Γαλλικό Πρακτορείο πηγές του προσκείμενες στο ΥΠΕΞ της Γερμανίας.

Οι γερμανοί πολίτες που επιθυμούν να φύγουν από την ισραηλινή επικράτεια με αυτόν τον τρόπο είναι υποχρεωτικό να καταχωρίσουν οπωσδήποτε τα στοιχεία τους σε ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εξωτερικών αφιερωμένη στη διαχείριση κρίσεων, διευκρίνισαν οι πηγές.

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές του AFP, «περίπου 4.500» γερμανοί πολίτες είχαν εγγραφτεί μέχρι χθες στη λίστα.

Οι πτήσεις θα είναι τσάρτερ και θα γίνουν κατόπιν «αιτήματος του υπουργείου», καθώς η Λουφτχάνσα έχει αναστείλει τις κανονικές εμπορικές πτήσεις της προς και από το Τελ Αβίβ μέχρι νεοτέρας.

Οι γερμανικές αρχές, που γενικά αποφεύγουν να θίγουν ζητήματα που αφορούν την ιδιωτική ζωή πολιτών, δεν έχουν ανακοινώσει ως τώρα πόσοι γερμανοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους από το Σάββατο, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την άνευ προηγουμένου επίθεσή της στην ισραηλινή επικράτεια.

Ωστόσο το σαββατοκύριακο η γερμανική διπλωματία ανέφερε πως γερμανοί πολίτες, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν επίσης ισραηλινή υπηκοότητα, συγκαταλέγονται στους ομήρους που πήραν μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Η μητέρα 22χρονης γερμανοϊσραηλινής που αγνοείτο στο Ισραήλ έκανε γνωστό πως έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είναι ζωντανή και βρίσκεται στη Λωρίδα της Γάζας.

Προηγουμένως –κατά πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν από επίσημες πηγές– είχε αναφερθεί πως η βερολινέζα φοιτήτρια είχε σκοτωθεί στην επίθεση της Χαμάς.

Δεκάδες αλλοδαποί σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή απήχθησαν στην επίθεση αυτή στο Ισραήλ, την πιο πολύνεκρη από καταβολής κράτους.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa-AFP-Reuters
Ιερουσαλήμ, Israel – Ουάσινγκτον, United States – Βερολίνο, Germany

Επίθεση και από τη Συρία κατά του Ισραήλ: Οβίδες από τη Συρία έπληξαν τα υψίπεδα του Γκολάν, ανταπέδωσαν οι Ισραηλινές δυνάμεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: