Τα εύσημα των ΗΠΑ στην Κύπρο την ώρα της σύρραξης στη Μέση Ανατολή να μην ξεχαστούν όταν θα κρίνονται ζητήματα που αφορούν το εθνικό μας θέμα: Έχει σημασία η γεωγραφική θέση

Supporting Americans is the highest calling of all US embassies around the world. Ambassador Julie Fisher said that we have a tremendous partnership with Cyprus Foreign Ministry, Cyprus Police, National Guard, immigration authorities, port authorities – all essential to the smooth arrival and the onward processing of Americans departing Israel. Photo via Julie Fisher, @USAmbCy




Κύριο άρθρο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ, Λευκωσία

Η Κυπριακή Δημοκρατία, για άλλη μια φορά, προσφέρει διευκολύνσεις προς ξένες κυβερνήσεις για την αναχώρηση των πολιτών τους από το Ισραήλ κι άλλα κράτη της περιοχής μας.

Ο πόλεμος στην γειτονιά μας, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τη σημασία της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση δεν φτάνει μόνο η γεωγραφία.

Έχει σημασία η γεωγραφική θέση να συνδυάζεται και με τη σταθερότητα. Να είναι η χώρα πυλώνας σταθερότητας. Να συνδυάζεται και με την ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, να μπορεί με ασφάλεια να προσφέρει διευκολύνσεις.

Σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι η χώρα μας διαθέτει άριστες σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής. Και με το Ισραήλ και με τις αραβικές χώρες. Αυτές οι σχέσεις είναι που οδηγούν σε συνεργασίες και κοινές δράσεις. Όχι μόνο σε περιόδους κρίσης, αλλά διαχρονικά. Αυτές οι σχέσεις δίνουν τη δυνατότητα για έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης.

Ενδεικτικές του ρόλου και της σημασίας της Κύπρου είναι και οι δηλώσεις της Αμερικανίδας πρέσβειρας, Julie Fisher, η οποία υποδέχθηκε συμπατριώτες της στο λιμάνι της Λεμεσού, που έχουν μεταφερθεί από το Ισραήλ.

  • Σημείωσε πως υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, με την Εθνική Φρουρά, το Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, με τις Λιμενικές Αρχές, «η οποία είναι απαραίτητη για την ομαλή άφιξη και μεταφορά αυτών των Αμερικανών».

«Αυτή τη στιγμή, η συνεργασία που έχουμε με την Κύπρο για την υποστήριξη των πολιτών μας είναι απίστευτα απαραίτητη για τον προγραμματισμό μας. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες», συμπλήρωσε.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος κλήθηκε να αξιολογήσει τα επίπεδα ασφάλειας στην Κύπρο και είπε πως οι ΗΠΑ θεωρούν πως μπορούν να εμπιστευθούν την ασφάλεια της χώρας.

ΚΑΙ δεν είναι ασφαλώς μόνο η Αμερικανίδα πρέσβης, που αναφέρεται στο ρόλο και στη βοήθεια, που παρέχει η Κυπριακή Δημοκρατία στον ανθρωπιστικό πεδίο.

Είναι σαφές πως αυτή η διάσταση είναι πολύ σημαντική καθώς άνθρωποι που επιλέγουν να εγκαταλείψουν το θέατρο του πολέμου και του παραλόγου έρχονται στην Κύπρο, που είναι ασφαλές μέρος για να σωθούν και στη συνέχεια να μεταβούν στην πατρίδα τους.

Ο ενδιάμεσος σταθμός είναι σημαντικός και απαραίτητος για να μπορέσουν να γίνουν διευθετήσεις για το δρόμος της επιστροφής προς την πατρίδα τους. Αυτό το ρόλο της Κύπρου ελπίζουμε να μην τον ξεχάσουν όταν θα κρίνονται ζητήματα, που αφορούν τη χώρα μας, το Κυπριακό.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Μην μας καθησυχάζει το γεγονός ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν αναγνώρισε (ακόμα) το κατοχικό ψευδοκράτος: Κάνουν σχεδιασμούς με ξένο φυσικό αέριο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: