Στην Αθήνα οι πρώτοι Έλληνες από το φλεγόμενο Ισραήλ – «Κάναμε το σταυρό μας και επιστρέψαμε, ζήσαμε δραματικές στιγμές»

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος οι Ελληνες που επέστρεψαν από το Ισραήλ. Photo screenshot via opentv




Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας οι Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ, όταν ξέσπασε το χάος μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς .

Όλοι δήλωσαν ανακουφισμένοι που επέστρεψαν στην Ελλάδα και περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που βίωσαν κατά την παρουσία τους στο Ισραήλ το πρωί του Σαββάτου.




«Ζήσαμε δραματικές στιγμές στο αεροδρόμιο την πρώτη ημέρα άκουγα ότι είχαν γίνει πυραυλικές επιθέσεις αλλά σήμερα ήταν πιο ομαλά τα πράγματα» είπε ένας από τους Έλληνες που επαναπατρίστηκαν.




«Κάτσαμε μόλις τρεις ημέρες, ήταν να γυρίσουμε στις 15 του μηνός, μας είπε ο αρχηγός του γκρουπ να είμαστε προσεκτικοί» πρόσθεσε μια μεγάλης ηλικίας γυναίκα.

«Είδαμε οδοφράγματα, πολύ κόσμο στα σημεία ελέγχου. Η κατάσταση είναι δύσκολη, ακούσαμε πυροβολισμούς το Σάββατο. Όλοι ανησυχήσαμε, κάναμε το σταυρό μας και ήρθαμε, μας βοήθησε η πρεσβεία» πρόσθεσε ένας τρίτος Έλληνας.

«Εμείς είχαμε εγκλωβιστεί στην Ιεριχώ για ένα προσκύνημα πηγαίναμε εκεί, ευτυχώς ήταν καλός ο πράκτοράς μας. Προσπαθήσαμε να διακωμωδήσουμε την αγωνία. Ηταν έρημο το Ισραήλ, δεν το είχαμε ξαναζήσει. Είχαμε πολλή αγωνία ειδικά όταν φύγαμε από Ιεριχώ για Βηθλεέμ και ακόμα μεγαλύτερη μέχρι να φτάσουμε στο Τελ Αβίβ» περιέγραψε για το τι έζησε μια γυναίκα.




Πολλοί από αυτούς που επέστρεψαν είχαν πάει για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καταφτάνουν κι άλλες πτήσεις από το Τελ Αβίβ με ξένους υπηκόους που έρχονται στη χώρα μας γιατί αισθάνονται πιο ασφαλής.

Πηγή: open, ertnews

Νέες ακυρώσεις πτήσεων προς και από το Τελ Αβίβ: Ανακοινώσεις από διεθνείς αερομεταφορείς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: