Στο πόδι η Ευρώπη: Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Μιλάνο, δυο συλλήψεις για συμμετοχή σε οργάνωση με στόχο την τρομοκρατία

File Photo: Ιταλοί αστυνομικοί. EPA, CLAUDIO PERI




Ένας Αιγύπτιος πολίτης και ένας Ιταλός αιγυπτιακής καταγωγής συνελήφθησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης στο Μιλάνο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη αντιτρομοκρατική επιχείρηση της αστυνομίας.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργάνωση με στόχο την τρομοκρατία και την υποκίνηση βίας.

Η επιχείρηση συντονίζεται από την αστυνομία της ιταλικής συμπρωτεύουσας και από την διεύθυνση κυβερνοασφάλειας της Περούτζια, αφού εκδόθηκαν εντάλματα από την εισαγγελία του Μιλάνου.

Χθες δύο Σουηδοί σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε από πυρά ενόπλου στις Βρυξέλλες, λίγο πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Βελγίου και Σουηδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο ένοπλος άνοιξε πυρ αδιακρίτως φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», προτού διαφύγει με δίκυκλο.

Η βελγική αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ ανέβασε στην υψηλότερη βαθμίδα (Κατηγορία 4) το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο φερόμενος ως δράστης δηλώνει μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη, Ιταλία

Κόκκινος ο συναγερμός στις Βρυξέλλες, ασύλληπτος ο δράστης: Η τρομοκρατική επίθεση προκάλεσε φόβο για αναβίωση του Ισλαμικού Κράτους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: