Σε κοινή θέα η Χαμάς εκπαίδευε τρομοκράτες για τη φονική επίθεση: Προσομοιώσεις μάχης στα σύνορα με το Ισραήλ [video, χάρτης]

Τρομοκράτες της Χαμάς εκπαιδεύονται κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ. Photo screenshot via ert tv




Βίντεο με υλικό από τη δράση της Χαμάς ήρθε στο φως της δημοσιότητας, δείχνοντας μεταξύ άλλων τη σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση στην οποία είχαν προχωρήσει αλλά και τα σενάρια στα οποία είχαν εκπαιδευτεί τα μέλη της οργάνωσης.

Πιο αναλυτικά, σε ένα βίντεο από τον Δεκεμβρίου του 2022, φαίνονται μαχητές της Χαμάς σε μια περιοχή εκπαίδευσης, να εκτοξεύουν ρουκέτες και να κάνουν προσομοίωση μάχης ακόμη και αιχμαλώτων περικυκλώνοντας υποτιθέμενα ισραηλινά κτίρια.

Το στρατόπεδο, όπως δείχνει η ανάλυση του CNN, είχε μόλις κατασκευαστεί και βρισκόταν πολύ κοντά στο πέρασμα Erez, τον πεζόδρομο μεταξύ Γάζας και Ισραήλ που τελικά παραβίασαν οι μαχητές της Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιώντας μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία, σκοτώνοντας μέχρι στιγμής πάνω από 1.200 ανθρώπους στο Ισραήλ.

Άλλο βίντεο που τραβήχτηκε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, δείχνει μαχητές της Χαμάς να εξασκούν απογειώσεις, προσγειώσεις και επιθέσεις με αλεξίπτωτα πλαγιάς. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτόν το τρόπο επίσης χρησιμοποίησε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την έρευνα του CNN, όπου περιλαμβάνει δύο χρόνων εκπαίδευση και βίντεο προπαγάνδας της Χαμάς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μαχητές εκπαιδεύτηκαν για την επίθεση σε τουλάχιστον έξι τοποθεσίες της Γάζας.

Μάλιστα, δύο από αυτές τις τοποθεσίες, απείχαν λίγο περισσότερο από ένα μίλι από το πιο οχυρωμένο και περιπολούμενο τμήμα των συνόρων Γάζας-Ισραήλ, ενώ οι υπόλοιπες τοποθεσίες είναι η μία βρίσκεται στο κέντρο της Γάζας και οι άλλες τρεις στη νότια Γάζα.




Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα με την έρευνα για τη δράση της Χαμάς το CNN μελέτησε – με τη βοήθεια δορυφορικών εικόνων – και για σημάδια επιθετικής ισραηλινής στρατιωτικής δράσης εναντίον οποιασδήποτε από τις έξι τοποθεσίες που έχουν εντοπιστεί, χωρίς όμως καμία ένδειξη.

Μάλιστα, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες, όχι μόνο η Χαμάς δραστηριοποιήθηκε έντονα στα παραπάνω σημεία, αλλά οι καταυλισμοί απορρόφησαν ολοκληρωτικά τις γύρω εκτάσεις, μετατρέποντάς τες, τα τελευταία δύο χρόνια, από γεωργικές σε άγονη περιοχή προκειμένου οι μαχητές να εκπαιδεύονται άφοβα.

Αξίζει να σημειωθεί πως από όλη αυτή την ανενόχλητη δράση της Χαμας εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τις πληροφορίες του μηχανισμού του Ισραήλ.

Γιατί το Ισραήλ, το σπίτι της πιο εξελιγμένης στρατιωτικής και κατασκοπευτικής επιχείρησης στη Μέση Ανατολή, δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει και να σταματήσει την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου;

Με τον διεθνή εκπρόσωπός των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, αντισυνταγματάρχη, Jonathan Conricus, να απαντά στην παραπάνω έρευνα πως «η Χαμάς είχε «πολλές περιοχές εκπαίδευσης» και ο ισραηλινός στρατός «έχει χτυπήσει πολλές περιοχές εκπαίδευσης όλα αυτά τα χρόνια στους διάφορους γύρους κλιμάκωσης».

Πηγή: ertnews

«Τελεσίγραφο» του ισραηλινού στρατού προς 1,1 εκατ. Παλαιστινίους: Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας εντός 24 ωρών, φύγετε προς τη νότια Γάζα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: