Πολεμικό Master Class από τη Χαμάς, λέει στέλεχός της: Η Ρωσία θα μας διδάσκει στις στρατιωτικές σχολές * Η Κίνα «παίρνει μαθήματα» για την Ταϊβάν… [video]

FILE PHOTO Ο ευρισκόμενος στο Κατάρ Χαλέντ Μασάλ, εκ των ηγετών της Χαμάς, εξηγεί πώς η επίθεση στο Ισραήλ είναι “μάστερ κλας” για Κινέζους και Ρώσους. Screenshot via X@Visegrand 24/




O Xαλέντ Μασάλ, ένας εκ των ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς που βρίσκεται στο εξωτερικό, ισχυρίστηκε σε συνέντευξη που μεταφράστηκε από το ισραηλινό δίκτυο MEMRI TV ότι η Ρωσία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη βάναυση επίθεση της 7ης Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ ως διδακτικό υλικό στις στρατιωτικές της σχολές.

«Θέλουμε οι αραβικές κοινότητες στη Δύση να είναι ενεργές και να συνεργάζονται με υπερδυνάμεις όπως η Κίνα και η Ρωσία», είπε ο Μασάλ στη συνέντευξη. «Προς ενημέρωσή σας, η Ρωσία επωφελήθηκε από την επίθεσή μας, επειδή αποσπάσαμε την προσοχή των ΗΠΑ από αυτήν και από την Ουκρανία. .

  • «Η Κίνα είδε την επίθεσή μας ως ένα εκθαμβωτικό παράδειγμα», συνέχισε. «Οι Ρώσοι μάς είπαν ότι αυτό που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου θα διδάσκεται στις στρατιωτικές σχολές».

Πρόσθεσε ότι «οι Κινέζοι σκέφτονται να εφαρμόσουν ένα σχέδιο στην Ταϊβάν, κάνοντας ό,τι έκαναν οι Ταξιαρχίες Al-Qassam στις 7 Οκτωβρίου. Οι Άραβες δίνουν στον κόσμο ένα master class», είπε χαρακτηριστικά.

Οι συναντήσεις Ρωσίας με Χαμάς

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι αντιπροσωπεία της Χαμάς συναντήθηκε με εκπροσώπους του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αλλά όχι με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ή με αξιωματούχους του Κρεμλίνου, ανέφερε η Jerusalem Post λίγες μόνο ημέρες πριν από τη συνέντευξη του Μασάλ. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Μπαγκίρι Κάνι ήταν επίσης στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Στη συνέχεια, με δήλωσή της η  Χαμάς επαίνεσε τις προσπάθειες του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του υπουργείου Εξωτερικών να τερματίσουν αυτό που αποκάλεσε «τα εγκλήματα του Ισραήλ που υποστηρίζονται από τη Δύση», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post

Το γνωστό ψυχροπολεμικό «ποίημα»: Το Κρεμλίνο βλέπει εξωτερική παρέμβαση στην επίθεση μουσουλμάνων στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν για να διχαστεί η Ρωσική κοινωνία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: