Πληροφορίες ότι ανοίγει την Παρασκευή η μεθοριακή διάβαση της Ράφα για να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια

Trucks of a humanitarian aid convoy are parked outside border gate between Egypt and Gaza, in Rafah, Egypt, 19 October 2023. EPA/KHALED ELFIQI




Η μεθοριακή διάβαση της Ράφα, η μοναδική που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ, θα ανοίξει αύριο Παρασκευή για να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα που σφυροκοπείται από τον ισραηλινό στρατό εδώ και 13 ημέρες, ανέφερε ένα τηλεοπτικό κανάλι που πρόσκειται στις αιγυπτιακές υπηρεσίες πληφοροριών.

Επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες «πηγές», το κανάλι AlQahera News μετέδωσε ότι «η Ράφα θα ανοίξει αύριο». Δεν έδωσε όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το πόση και τι είδους βοήθεια θα επιτραπεί να περάσει στη Γάζα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι συμφώνησε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι να αφήσουν οι αιγυπτιακές αρχές να περάσουν «έως και 20 φορτηγά». Ο αριθμός αυτός ωστόσο κρίθηκε «παντελώς ανεπαρκής» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΑFP, AΠΕ – ΜΠΕ

Η Ράφα και το σταυρόλεξο της Μέσης Ανατολής: Η σημασία ενός διαδρόμου, ο έλεγχος κι η απροθυμία της Αιγύπτου, ο φόβος του ISIS και της Αλ Κάιντα, η ασφυξία της Γάζας [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: