Ο τρόμος της μαζικής παράνομης μετανάστευσης: Πολωνία, Τσεχία και Αυστρία εισάγουν ελέγχους στα σύνορα με τη Σλοβακία

FILE PHOTO: Μετανάστες έχουν μαζευτεί στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, περιμένοντας να εισέλθουν στο ευρωπαϊκό έδαφος. Νοέμβριος 2021. ΕPA, OKSANA MANCHUK, BELTA HANDOUT




Η Πολωνία, η Τσεχία και η Αυστρία ανακοίνωσαν σήμερα την εισαγωγή από απόψε τα μεσάνυχτα ελέγχων στα σύνορά τους με τη Σλοβακία με στόχο να ανακόψουν την παράνομη μετανάστευση η οποία αυξάνεται.

«Από απόψε τα μεσάνυχτα, επανεισάγουμε ελέγχους στα σύνορα με τη Σλοβακία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών Μάριους Καμίνσκι.

  • «Σε συντονισμό με τους γείτονές της» η Τσεχία θα κάνει το ίδιο, δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών.

«Ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει να αυξάνεται. Πρέπει να το λάβουμε υπόψη με μεγάλη προσοχή », ανέφερε ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα στο X (πρώην Twitter).

Η Αυστρία, όπου οι αφίξεις είναι σε πτώση από τις αρχές του έτους, ακολούθησε τα βήματά τους. Σε δήλωση που διαβιβάστηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), η κυβέρνηση έκανε λόγο για ενίσχυση των ελέγχων που υπάρχουν ήδη, αυτή τη φορά απευθείας στα σύνορα και όχι στις γύρω ζώνες, σε 11 διαφορετικές θέσεις.

«Οφείλουμε να ελέγξουμε αποτελεσματικά προτού οι διακινητές αλλάξουν διαδρομή», δήλωσε ο συντηρητικός υπουργός Εσωτερικών Γκρέρχαρνντ Κάρνερ.

Στις τρεις χώρες, οι έλεγχοι αναμένεται να διαρκέσουν αρχικά για δέκα ημέρες.

  • Η Σλοβακία βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενο αριθμό παράτυπων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα στην προσπάθειά τους να φθάσουν στη Γερμανία και τη δυτική Ευρώπη.

    Οι μετανάστες, κυρίως νεαροί άνδρες από τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, έχουν έλθει κυρίως μέσω της λεγόμενης βαλκανικής οδού, μπαίνοντας στην Ουγγαρία από τη Σερβία.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο υιοθέτησε σκληρή γραμμή στο θέμα αυτό ενόψει των εκλογών του περασμένου Σαββατοκύριακου, τις οποίες κέρδισε το κόμμα του. Τώρα προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση και έχει δηλώσει ότι η προστασία των συνόρων με την Ουγγαρία θα είναι βασική προτεραιότητα.

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας θα αντιδράσει στους νέους συνοριακούς ελέγχους που επιβάλουν οι γειτονικές χώρες όταν συνεδριάσει αύριο, δήλωσε σήμερα ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Λόντοβιτ Όντορ.

«Η μετανάστευση χρειάζεται μια ευρωπαϊκή λύση στα εξωτερικά σύνορα», ανέφερε σε ανακοίνωση. «Όταν κάποια χώρα αρχίζει να φρουρεί πιο πολύ τα σύνορά της, αυτό οδηγεί σε αλυσιδωτή αντίδραση, όλοι θα πληρώσουμε γι’ αυτό και η έκβαση θα είναι πολύ ασαφής».

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πράγα, Czech Republic

Ήταν φυλακισμένος, έγινε μισθοφόρος στη Wagner, πολέμησε στην Ουκρανία και πήρε χάρη: Επέστρεψε στη Ρωσία και δολοφόνησε δυο γυναίκες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: