Ο Ταγίπ Ερντογάν στηρίζει τους τρομοκράτες της Χαμάς διότι θέλει να φτιάξει χαλιφάτο, τη νέα οθωμανική αυτοκρατορία

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ, Λευκωσία

Μπορεί να εκληφθεί ως αστειότητα, αλλά είναι ενδεικτική της τουρκικής πολιτικής τεχνοτροπίας: Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Εθνικής Δράσης (Γκρίζοι Λύκοι), διασάλπισε (22/10/2023) πως, αν εντός 24 ωρών δεν επιτυγχανόταν εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, τότε η Τουρκία έπρεπε να αναλάβει δράση.

«Εάν οι επιθέσεις δεν σταματήσουν», είπε, «εάν συνεχίσουν να πέφτουν βόμβες στους καταπιεσμένους, λέω ανοιχτά στο έθνος μου ότι η Τουρκία πρέπει γρήγορα να δράσει και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, δεδομένων των ιστορικών, ανθρωπιστικών και θρησκευτικών ευθυνών της. Εναπόκειται σ’ εμάς να αναλάβουμε την αποστολή προστασίας της Γάζας».

Τι εννοούσε ο γκρίζος λύκος; Η Τουρκία να αποστείλει στρατεύματα να πολεμήσουν κατά των Ισραηλινών για να καταστήσουν τη Γάζα «πόλη των ευτυχισμένων παιδιών και μια ισλαμική πόλη»; Η διεθνής κοινότητα ακόμα περιμένει τον Τούρκο Αττίλα να εμφανιστεί, να συγκρουστεί με τα ισραηλινά στρατεύματα και να σώσει τη Γάζα… Γι’  ακόμα μια φορά η Τουρκία και ο Πρόεδρος Ερντογάν έχουν στραφεί εναντίον της Δύσης, κατά του Ισραήλ και υπέρ των τρομοκρατών της Χαμάς.

  • Υπάρχει μια αηδής συνέπεια στην τουρκική πολιτική. Ο πολιτικός μέντορας του Ερντογάν, Νταβούτογλου, στο βιβλίο του: «Το στρατηγικό βάθος. Η διεθνής θέση της Τουρκίας» (εκδόσεις Ποιότητα, Αθήνα), υποδείκνυε, πρώτον: Η Τουρκία οφείλει να ακολουθεί ανεξάρτητη από Δυτικές-ΝΑΤΟϊκές δεσμεύσεις, εξωτερική πολιτική. Δεύτερον, αν θέλει να ηγηθεί του μουσουλμανικού κόσμου, οφείλει να αντιπαραταχθεί και να συγκρουστεί με το Ισραήλ.

Μετά το περίεργο «πραξικόπημα» του Ιουλίου 2016, η εξωτερική πολιτική του Ερντογάν έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από τη Δύση, με άξονες ενδιαφέροντος και διείσδυσης προς τον Καύκασο και τα τουρκογενή αυταρχικά καθεστώτα και την ευρύτερη Ευρασία, την Αφρικανική ήπειρο και τη Λατινική Αμερική. Ο σουλτάνος φιλοδοξεί η χώρα του να αναδειχθεί σε περιφερειακή όπως και παγκόσμια δύναμη.

  • Πρόσφατα, ο νέος Τούρκος ΥπΕξ, σε ομιλία του σε Τούρκους πρέσβεις (7/8/2023),  είχε επαναβεβαιώσει την αντιδυτική στροφή της χώρας και την ανεξάρτητη πορεία της στην εξωτερική πολιτική, στο πλαίσιο του «αιώνα της Τουρκίας». Η Τουρκία δεν ανήκει πλέον στη Δύση, δεν ζητά την έγκριση της Δύσης, δεν ενστερνίζεται αλλά βδελύσσεται τα Δυτικά δημοκρατικά φιλελεύθερα ιδεώδη και δεν θέλει να εξαρτάται από τη Δύση. Ο αντιδυτικός προσανατολισμός της είναι ξεκάθαρος, όμως οι αρχιτέκτονες της αμερικανικής και ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής αρνούνται να τον δουν. Και να τον αντιμετωπίσουν.

Το 2022 ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Δύση εισέβαλε στον κόσμο με την ήπια ισχύ της, συμπεριλαμβανομένης της δουλείας, των σφαγών και της αποικιοκρατίας. Το 2021  διακήρυξε το τέλος της Δυτικής ηγεμονίας και μιας αντίληψης που αποδέχεται τη Δυτική ανωτερότητα. Το 2017 απείλησε τη Δύση: «Εάν η ισλαμοφοβία συνεχιστεί, κανένας δρόμος στον κόσμο δεν θα είναι ασφαλής για τους Δυτικούς». Το 2017 είπε ότι η «νοοτροπία των σταυροφόρων επιτίθεται στην Τουρκία». Και το 2018 πρόσθεσε: «Είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα συμμαχία σταυροφόρων».

O Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει τη Γερμανία και την Ολλανδία ως «τα απομεινάρια του ναζισμού» (Burak Bekdil: «Ελπίζει ο Ερντογάν να φέρει 84 εκατομμύρια Τούρκους στην Ευρώπη;», 14/7/2023, Gatestone Institute). Η αντιδυτική, ισλαμιστική υστερία του Τούρκου Προέδρου δεν συγκαλύπτεται.

Ήταν αναμενόμενο ότι ο σουλτάνος δεν θα καταδίκαζε τις πρωτοφανείς βαρβαρότητες της τρομοκρατικής Χαμάς, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023, που σημαδεύτηκε από απίστευτες φρικαλεότητες σε βάρος παιδιών, ηλικιωμένων και γυναικών. Σε δηλώσεις του (20/10/2023) ζήτησε από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες, όπως τόνισε, ισοδυναμούν με «γενοκτονία».

«Η ισραηλινή διοίκηση ενεργεί σαν (τρομοκρατική) οργάνωση, με την υποκίνηση παραγόντων εκτός περιοχής (ΗΠΑ-ΕΕ). Η περιοχή μας πρέπει να σωθεί το συντομότερο δυνατό από αυτήν τη φρενίτιδα της παραφροσύνης, την οποία ενθαρρύνουν οι Δυτικές χώρες». Ο Τούρκος ΥπΕξ, σε δηλώσεις του, κατηγόρησε τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι, με την επίσκεψή του στο Ισραήλ, «εγκρίνει την καταστροφή στη Γάζα».

Για τον Τούρκο Πρόεδρο, η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση! Το κόμμα του Ερντογάν και η Χαμάς ταυτίζονται ιδεολογικά με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, που υποστηρίζουν ένα Διεθνές Ισλαμικό Χαλιφάτο. Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του έχουν στενούς δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος. Όλοι γνωρίζουν ότι χρηματοδότησε, φιλοξένησε και περιέθαλψε πολλούς τρομοκράτες του ISIS. Ο σουλτάνος και το καθεστώς του είναι βαθύτατα αντισημιτικά και αντι-ισραηλινά.

Το 2009, στο Νταβός, ο Τούρκος Πρόεδρος επιτέθηκε υβριστικά κατά του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Σιμόν Πέρες, στον οποίο είπε οργισμένα: «Όταν πρόκειται για σκοτωμούς, ξέρετε πολύ καλά να σκοτώνετε. Γνωρίζω πολύ καλά πως σκοτώσατε παιδιά στις παραλίες».

Το 2018, ο Ερντογάν είπε στον σημερινό Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Νετανιάχου: «Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και οι Παλαιστίνιοι δεν είναι τρομοκράτες. Πρόκειται για κίνημα αντίστασης, που υπερασπίζεται τη γη των Παλαιστινίων εναντίον της κατοχικής δύναμης».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, το Ισραήλ «είναι το πιο Σιωνιστικό, φασιστικό και ρατσιστικό κράτος στον κόσμο. Το πνεύμα του Χίτλερ αναδύθηκε μεταξύ κάποιων από τους ηγέτες του Ισραήλ». Ο Ερντογάν φωτογραφήθηκε επανειλημμένα με τους ηγέτες της Χαμάς. Τα ελεγχόμενα τουρκικά Μέσα τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ των τρομοκρατών της Χαμάς, ενώ ταυτόχρονα το καθεστώς υποκίνησε ογκώδεις αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις.

Η Τουρκία είναι κατ’ όνομα μέλος του ΝΑΤΟ. Την Ευρώπη την θέλει a la carte και για να εισπράττει δισεκατομμύρια. Απορρίπτει τον Δυτικό πολιτισμό και τις αξίες του. Ο Ερντογάν φιλοδοξεί να ανασυστήσει το Χαλιφάτο και την πάλαι ποτέ Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τουρκία, Ιράν, τουρκογενή κράτη και τρομοκρατικές οργανώσεις είναι ο άξονας του κακού, που στοχεύει να αναδιατάξει το διεθνές σύστημα και να εξισλαμίσει την Ευρώπη.

Γιατί, λοιπόν, ΗΠΑ και Ευρωπαίοι ανέχονται την κακοποιό συμπεριφορά ενός αδίστακτου δικτάτορα και συμμάχου αυταρχικών καθεστώτων; Διότι, πέραν των τρομακτικών συμφερόντων τους, η Τουρκία κατέχει σημαντική γεωπολιτική, στρατηγική θέση στην πιο εύφλεκτη περιοχή του κόσμου. Είναι στο μεταίχμιο της Ευρασίας και η γεωγραφική θέση της είναι κρίσιμης σημασίας για όσους επιδιώκουν να ελέγξουν την περιοχή.

Οι Δυτικοί δεν θέλουν να παραδώσουν την Τουρκία στις αγκάλες της Μόσχας. Στην πλάστιγγα των σχέσεων τους μετρούν μόνο τα συμφέροντα και όχι οι πολιτικές ή οι ύβρεις που εκστομίζει ο σουλτάνος. Όμως καμώνονται να ξεχνούν ότι ο κατευνασμός και το καλόπιασμα του θηρίου είναι ο προθάλαμος μιας νέας, ήδη αρξάμενης σύγκρουσης πολιτισμών και θρησκειών.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο εξευτελισμός και η αποκαθήλωση της αλαζονείας του Εβραϊκού Κράτους: Η ισραηλινή Ύβρις της υπεροψίας και η Νέμεσις της βαρβαρότητας της Χαμάς:

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: