Ο πρόεδρος Μπάιντεν «καθάρισε» για το Ισραήλ: Το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας έγινε από ρουκέτα που αστόχησε και εκτοξεύτηκε από «τρομοκρατική οργάνωση»

US President Joe Biden pauses during a meeting with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu in Tel Aviv, Israel, 18 October 2023. EPA, MIRIAM ALSTER POOL




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε νέα του τοποθέτηση για την επίθεση στο νοσοκομείο στη Γάζα, απέδωσε την ευθύνη για αυτό το χτύπημα σε «ρουκέτα που αστόχησε», την οποία εκτόξευσε «τρομοκρατική οργάνωση» σε παλαιστινιακό έδαφος.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι (το χτύπημα) ήταν αποτέλεσμα μιας ρουκέτας που ξέφυγε από τον έλεγχο και εκτοξεύτηκε από τρομοκρατική οργάνωση στη Γάζα», δήλωσε ο Μπάιντεν, στηρίζοντας την εκδοχή του Ισραήλ που κατηγορεί την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ για το πολύνεκρο πλήγμα στο νοσοκομείο.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ και η Χαμάς έχουν διαψεύσει αυτή την εκδοχή κατηγορώντας το Ισραήλ για το πλήγμα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα ανέφερε ότι 471 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πάνω από 314 τραυματίστηκαν στο «ισραηλινό μακελειό», όπως το χαρακτήρισε, στο νοσοκομείο Αλ-Άχλι Αλ-Άραμπι στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

  • Η ανάλυση της Ουάσινγκτον δείχνει ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για την έκρηξη στο νοσοκομείο στη Γάζα, αναφέρει ο Λευκός Οίκος

Μια ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων από τις ΗΠΑ δείχνει ότι «το Ισραήλ δεν ευθύνεται για τη χθεσινή έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας», δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Η αξιολόγηση βασίζεται σε αναλύσεις που έκαναν οι αμερικανικές αρχές από εναέριες εικόνες, υποκλοπές και πληροφορίες από ανοιχτές πηγές, δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφάλειας, Άντριεν Γουάτσον σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες.

Νωρίτερα σήμερα, κατά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το χθεσινό πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας πραγματοποιήθηκε «από την αντίπαλη πλευρά». Αργότερα ο Μπάιντεν διευκρίνισε ότι το σχόλιό του βασίζεται σε στοιχεία που του παρουσίασε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ουάσινγκτον, United States – Τελ Αβίβ, Israel

Αποφασιστική στήριξη αλλά και μηνύματα από τον Τζο Μπάιντεν: Ισραήλ δεν είσαι μόνο σου, στεκόμαστε δίπλα σου* Μην σας παρασύρει η οργή, από τη Χαμάς υποφέρουν και οι Παλαιστίνιοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: