Αποφασιστική στήριξη αλλά και μηνύματα από τον Τζο Μπάιντεν: Ισραήλ δεν είσαι μόνο σου, στεκόμαστε δίπλα σου* Μην σας παρασύρει η οργή, από τη Χαμάς υποφέρουν και οι Παλαιστίνιοι [video]

US President Joe Biden during a joint press confrence with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu in Tel Aviv, Israel, 18 October 2023. President Biden pledged US support for Israel and said the overnight attack on a hospital in the Gaza strip ‘appears’ to have been caused ‘by the other team’ EPA/MIRIAM ALSTER / POOL




Διαβεβαιώσεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πράξουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ θα παραμείνει μια ασφαλής χώρα παρέσχε Τζο Μπάιντεν ολοκληρώνοντας το ταξίδι – αστραπή στο Τελ Αβίβ.

Επε επίσης ότι το Ισραήλ ενέκρινε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας «το συντομότερο δυνατόν».

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «απόλυτη προτεραιότητα» την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Μπάιντεν προέτρεψε τους Ισραηλινούς να μην παρασυρθούν από οργή και είπε ότι η συντριπτική πλειονότητα των Παλαιστινίων δεν συνδέεται με τη Χαμάς. Υποφέρει και ο παλαιστινιακός λαός, είπε, σημειώνοντας ότι ο πόλεμος αυτός ενισχύει την πεποίθησή του για τη «λύση των δύο κρατών» στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, κάλεσε το Ισραήλ να μην επαναλάβει τα «λάθη» που διέπραξαν οι ΗΠΑ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με Ισραηλινούς ηγέτες, ο Μπάιντεν είπε ακόμη ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο ένα πακέτο βοήθειας «άνευ προηγουμένου» μέσα στην εβδομάδα.

«Ισραήλ, δεν είσαι μόνο σου», ήταν η πιο χαρακτηριστική ατάκα του Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα σταθούν δίπλα του σε αυτές τις μαύρες μέρες».

Το Ισραήλ θα είναι ένα ασφαλές και ασφαλές εβραϊκό και δημοκρατικό κράτος «σήμερα, αύριο και για πάντα», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός Πόεδρος έκανε επίσης μια αναφορά στο Ολοκαύτωμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σχολιάζοντας ότι το Ισραήλ στηρίζεται από τους φίλους του. «Δεν θα μείνουμε άπραγοι ξανά. Όχι σήμερα, ότι αύριο, όχι ποτέ», τόνισε.

Περισσότερα σε λίγο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: