O «Γκρίζος Λύκος» καραδοκεί: Ο Μπαχτσελί ζητά εμπλοκή του Τουρκικού στρατού στη Μέση Ανατολή και η Άγκυρα ονειρεύεται «μοντέλο Κύπρου» για την Παλαιστίνη

File Phοto: O Ταγιί Ερντογάν και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Φωτογραφία τουρκική προεδρία




Η δήλωση του προέδρου του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ότι η Τουρκία πρέπει να δράσει εντός 24 ωρών στο θέμα της Γάζας και η στήριξή του στην πρόταση της κυβέρνησης για εγκαθίδρυση ενός συστήματος εγγυήσεων στο πλαίσιο μίας λύσης δύο κρατών χαρακτηρίζεται από την εφημερίδα Cumhuriyet “μοντέλο Κύπρου“.

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της αντιπολιτευόμενης τουρκικής εφημερίδας, αναφέρεται ότι πηγές του ΜΗΡ σημειώνουν ότι στην περίπτωση της Παλαιστίνης θα μπορούσε να εφαρμοστεί μία λύση ανάλογη με εκείνη των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου που οδήγησαν στη δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι ίδιες πηγές φέρονται να σημείωναν ότι ο τουρκικός στρατός θα μπορούσε να αναλάβει ενεργό ρόλο για την υλοποίηση του σχεδίου.

Το Σάββατο, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Ως Εθνικιστικό Κίνημα, το κάλεσμά μας είναι το εξής:

Εάν δεν επιτευχθεί εκεχειρία εντός 24 ωρών από σήμερα, εάν οι επιθέσεις δεν σταματήσουν, εάν συνεχίσουν να πέφτουν βόμβες στους καταπιεσμένους, λέω ανοιχτά στο έθνος μου ότι η Τουρκία πρέπει γρήγορα να δράσει και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, δεδομένων των ιστορικών, ανθρωπιστικών και θρησκευτικών ευθυνών της.

Εναπόκειται σε εμάς να αναλάβουμε την αποστολή προστασίας της Γάζας.

Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι έτοιμη να κάνει τη Γάζα πόλη των ευτυχισμένων παιδιών και μια ισλαμική πόλη, όπου τα αδέρφια και οι αδελφές μας θα ζουν με ειρήνη και ασφάλεια. Ορκίζομαι στο Θεό, είναι ικανή για αυτό“!

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Την άνευ όρων παράδοση της Χαμάς και την απελευθέρωση των ομήρων ζητά το Ισραήλ για να μην εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: