Νυχτερινό πογκρόμ στην Τουρκία: 145 συλλήψεις για σχέσεις με το κουρδικό ΡΚΚ

FILE PHOTO: Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά του ΡΚΚ που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Στιγμιότυπο από βίντεο που δείχνει την στιγμή της έκρηξης με την λάμψη και τον καπνό να διακρίνονται στο βάθος του δρόμου στην ΄΄Αγκυρα. Screenshot via Twitter@bpthaber




Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στη διάρκεια της νύχτας περίπου 145 άτομα σε όλη τη χώρα ως ύποπτα για σχέσεις με το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανέφεραν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης, δύο ημέρες μετά τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε αυτή η μαχητική κουρδική οργάνωση.

Την Κυριακή, δύο άτομα ανατίναξαν βόμβα κοντά σε κυβερνητικά κτίρια στην Άγκυρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι ίδιοι και να τραυματισθούν δύο αστυνομικοί. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το PKK.

Η Τουρκία πραγματοποίησε στη συνέχεια αεροπορικές επιδρομές εναντίον κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν στη διάρκεια της νύκτας υπόπτους στην Κωνσταντινούπολη, μερικές ώρες αφότου το PKK ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

  • Επίκεντρο των αστυνομικών επιχειρήσεων ήταν η νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Σανλιούρφα.

Τετρακόσιες εξήντα έξι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον των «μονάδων πληροφοριών» του PKK σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα μέσω της πλατφόρμας X ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

Πενήντα πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν σε 16 επαρχίες, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Turkey

Απαράδεκτα “αντίποινα” για το χτύπημα στην Άγκυρα: Αεροπορικές επιδρομές εναντίον Κούρδων ανταρτών, πανικόβλητη η κυβέρνηση του αυταρχικού Ερντογάν…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: