Μάχη στον ΟΗΕ: Ταινία τρόμου όσα διέπραξαν οι «ναζί της Χαμάς» λέει ο πρέσβης του Ισραήλ – Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον θάνατο ενός μικρού παιδιού, απαντά με δάκρυα στα μάτια ο Παλαιστίνιος [videos]

Palestine’s Permanent Observer to the United Nations Riyad Mansour speaks during an emergency session of the UN General Assembly called in response to the ongoing violence between Israel and Hamas in the Gaza Strip at United Nations headquarters in New York, New York, USA, 26 October 2023. EPA/JUSTIN LANE




Ο πρεσβευτής του Ισραήλ μίλησε σήμερα στον ΟΗΕ, στην έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, χαρακτηρίζοντας τη Χαμάς ως τους νέους Ναζί» και διαβεβαιώνοντας ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε «πόλεμο με τη Χαμάς και μόνο τη Χαμάς».

Ο Γκιλάντ Ερντάν απαρίθμησε παραστατικές λεπτομέρειες των φρικαλεοτήτων που διεπράχθησαν στις 7 Οκτωβρίου εναντίον Ισραηλινών αμάχων.

«Καμία ταινία τρόμου δεν συγκρίνεται με την καθαρή βαρβαρότητα που διέπραξε η Χαμάς», είπε ο Ερντάν.

Ο Ισραηλινός διπλωμάτης αφηγήθηκε επίσης την ιστορία μιας νεαρής Ισραηλινής νοσοκόμας που σκοτώθηκε μέσα σε μια κλινική ενός κιμπούτς προσπαθβωντας να σώσει ζωές.

Έπειτα, ο Ερντάν κράτησε μια φωτογραφία δείχμοντας το πώς βρέθηκε από τους συναδέλφους της, με ένα τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι….

Αργότερα στις δηλώσεις του, είπε ότι η Χαμάς διεξήγαγε φρικαλεότητες «τις οποίες δεν έχουμε δει από την εποχή του Ολοκαυτώματος».

Ωστόσο, είπε, σε αντίθεση με το Ολοκαύτωμα, όπου τα περισσότερα από τα στοιχεία που έχουμε είναι ασπρόμαυρες φωτογραφίες και αθόρυβα πλάνα, εδώ η οι εποδείξεις είναι σε υψηλή ευκρίνεια».

Νωρίτερα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είχε μιλήσει ο Παλαιστίνιος πρέσβης στον Οργανισμό, Ριάντ Μανσούρ.

Εμφανώς συγκινημένος, με τη φωνή του να σπάει και τα χέρια του να τρέμουν, διάβασε ιστορίες για μερικά από 3.000 παιδιά που οι αξιωματούχοι της Χαμάς υποστηρίζουν ότι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου.

Άνοιξε την ομιλία του καλώντας τους παγκόσμιους ηγέτες να βοηθήσουν «να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί» προκειμένου να σωθούν οι ζωές αμάχων από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

«Ποια επιλογή έχετε ως γονιός όταν υπάρχουν μόνο αδύνατες επιλογές. Όταν ο θάνατος είναι παντού, όταν η καταστροφή είναι παντού», είπε οι λέει στους διπλωμάτες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης είπε ότι το Ισραήλ έχει καταστρέψει πάνω από το 40% των σπιτιών στη Γάζα μετατρέπντας «έναν ολόκληρο πληθυσμό σε άστεγο και εκτοπισμένο», κατηγορώντας το Ισραήλ ότι προσπαθεί να «μεταφέρει βίαια» ανθρώπους έξω από τη Γάζα.

Και μεταξύ άλλων κατέληξε: Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον θάνατο ενός και μόνο παιδιού της Παλαιστίνης. Τίποτε, τίποτε απολύτως.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι 50 όμηροι σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: