Κοινή δήλωση – ράπισμα των Συμβουλίων Ελλάδας, Αρμενίας και Ισραήλ στο Κογκρέσο: Ο Ερντογάν υπερασπίζεται τη θηριωδία της Χαμάς, η διεθνής κοινότητα πρέπει να τον καταδικάσει

FILE PHOTO: Η ελληνοαμερικανίδα βουλευτής Νέας Υόρκης Νικόλ Μαλιωτάκης EPA, JUSTIN LANE




Κοινή δήλωση με την οποία καταδικάζουν απερίφραστα τα σχόλια του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τη Χαμάς εξέδωσαν οι οι διακομματικοί συμπρόεδροι και μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου, της Αρμενικής Συνέλευσης, της Ομάδας Συμμάχων του Ισραήλ και του Συμβουλίου  Ελληνο – Ισραηλινής Συμμαχίας στο Κογκρέσο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι των τεσσάρων αυτών Συμβουλίων «ενωνόμαστε για να καταδικάσουμε απερίφραστα την άρνηση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν να χαρακτηρίσει τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση την οποία αντιθέτως περιγράφει ως ‘απελευθερωτική ομάδα’, ‘μουτζαχεντίν’ που διεξάγει μάχη για την προστασία των εδαφών και του λαού της». Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική ομάδα αποφασισμένη να δολοφονεί Εβραίους και να καταστρέψει το Ισραήλ και οποιαδήποτε άλλη περιγραφή είναι φρικτή.

“Τα σχόλια του Ερντογάν για τη Χαμάς συνεχίζουν τη βαθιά ανησυχητική τάση της Τουρκίας υπό την ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν να υπονομεύει την ειρήνη και την ασφάλεια των δημοκρατικών γειτόνων της. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να καταστήσει την Τουρκία υπεύθυνη για αυτές τις αντισημιτικές εκφράσεις, καθώς και για τη μακροχρόνια εχθρότητά της εναντίον Αρμενίων, Ελλήνων, Κούρδων και άλλων κοινοτήτων στην περιοχή. Ως σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία πρέπει να διέπεται από υψηλότερα πρότυπα και αυτές οι ενέργειες είναι απαράδεκτες».

Η ομογενής βουλευτής των Ρεπουμπλικανών Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) προσέθεσε: «Τα πολύ δυσάρεστα σχόλια του Ερντογάν με τα οποία υπερασπίζεται την θηριωδία της Χαμάς και τη δολοφονία αθώων και Ισραηλινών πολιτών, σε συνδυασμό με την ευθυγράμμιση του με τον Ιρανό Εμπραίμ Ραΐσι και τον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν, παράγοντες που αμφότεροι ευνοούν τα εγκλήματα πολέμου και την τρομοκρατία, είναι βαθιά ανησυχητικά και δεν μπορούν να παραβλεφθούν από τα υπόλοιπα 30 μέλη του ΝΑΤΟ. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει την επαναλαμβανόμενη επιθετικότητα, ρητορική και δράση του Ερντογάν».

Μεγάλη δυσφορία στο Κογκρέσο για τη στάση της Τουρκίας έναντι της Χαμάς: Διακομματική επιστολή – κόλαφος στον Μπλίνκεν για τελεσίγραφο στον Ερντογάν να σπάσει κάθε δεσμό με τους τρομοκράτες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: