Καραμπόλα 158 αυτοκινήτων από «σούπερ ομίχλη» σε αυτοκινητόδρομο της Νέας Ορλεάνης: 7 νεκροί, 100 εγκλωβισμένοι [videos]

Aυτοκίνητα πήραν φωτιά, οδηγοί εγκλωβίστηκαν και κάποια ΙΧ έπεσαν από τη γέφυρα. Screenshot via YouTube@CGTN/




Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από μια πυκνή «σούπερ ομίχλη» που προκάλεσε τεράστια καραμπόλα 158 αυτοκινήτων κοντά στη Νέα Ορλεάνη.

Πυκνή ομίχλη και αναθυμιάσεις από πολλαπλές πυρκαγιές στα έλη ενώθηκαν για να φέρουν σε μηδενικά επίπεδα την ορατότητα των οδηγών που μετακινούνταν χθες Δευτέρα.

Είκοσι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Interstate 55 στην ενορία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Ορισμένα οχήματα πήραν φωτιά και εγκαταλείφθηκαν, αφήνοντας ένα χάος από καμένα συντρίμμια και παραμορφωμένα μέταλλα.

 

“Ένα τμήμα της σκηνής της σύγκρουσης πήρε φωτιά λίγο μετά το αρχικό συμβάν. Ένα φορτηγό βυτιοφόρο που μετέφερε ένα επικίνδυνο υγρό εκφορτώνεται λόγω παραβιασμένης δεξαμενής/ρυμουλκούμενου”, δήλωσε η υπολοχαγός Melissa Matey σε δήλωση.

Ένα αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου και έπεσε μέσα στο νερό, αλλά ο οδηγός σώθηκε, είπε η αστυνομία στο WWL-TV. Περίπου 100 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στη Νέα Ορλεάνη περιέγραψε το καιρικό φαινόμενο ως «σούπερ ομίχλη», προειδοποιώντας ότι παρόμοιες επικίνδυνες καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να εμφανιστούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Στον ιστότοπό της, αναφέρει ότι σούπερ ομίχλη μπορεί να σχηματιστεί  όταν ένα μείγμα καπνού και υγρασίας από νωπή βλάστηση που σιγοκαίει, αναμιγνύεται με ψυχρότερο αέρα.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Συνελήφθη Αμερικανός γερουσιαστής με πιστόλι στην χειραποσκευή του: Τον έπιασαν κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: